Voor de tweede editie van PUBLIEK FIGUUR, een kunstproject in het Antwerpse stadspark, maakte de Poolse kunstenares Goshka Macuga een sculptuur getiteld ‘Figures of Absence’.
Volledig scherm
Voor de tweede editie van PUBLIEK FIGUUR, een kunstproject in het Antwerpse stadspark, maakte de Poolse kunstenares Goshka Macuga een sculptuur getiteld ‘Figures of Absence’. © Goshka Macuga

Nieuw kunstwerk in Stadspark zet historische vrouwen op een voetstuk

AntwerpenVoor de tweede editie van PUBLIEK FIGUUR, een kunstproject in het Antwerpse stadspark, maakte de Poolse kunstenares Goshka Macuga een sculptuur getiteld ‘Figures of Absence’ waarin ze vijf historische vrouwen op een voetstuk zet. Macuga koos deze vrouwen omwille van de grote impact die hun leven en werk hadden op de maatschappij en de kunsten, in Antwerpen, België en daarbuiten.

  1. Grootste karaokeconcept van Europa opent in Antwerpen: “Concurrentie denkt dat we totaal op onze kop gevallen zijn”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Grootste karaokecon­cept van Europa opent in Antwerpen: “Concurren­tie denkt dat we totaal op onze kop gevallen zijn”

    Zangtalent opgelet: vanaf midden juli opent Joyt zijn deuren voor een intense karaokeavond op de Noorderlaan. In bubbels van 2 tot 20 man kan je in één van de 22 geluidsdichte ‘karaokeboxen’ de longen uit je lijf schreeuwen. Joyt kan zich hiermee de grootste van zijn soort in Europa noemen: “Het karaoke-gebeuren is maar een deel van de totale belevenis. Bij ons kom je om je van A tot Z te amuseren.”