Black Box Revelation in de AB in 2019.
Volledig scherm
Black Box Revelation in de AB in 2019. © Alex Vanhee

Nieuw festival Het Veld strikt Black Box Revelation, Compact Disk Dummies en STAKE

ANTWERPEN/WOMMELGEMHet nieuwe zomerfestival ‘Het Veld’ tussen de maïs op de grens van Antwerpen met Wommelgem heeft de eerste namen bekend gemaakt. Met onder andere Black Box Revelation, Compact Disk Dummies en STAKE op het programma is de ambitie van het nieuwe festival meteen duidelijk: de absolute top van de Belgische muziekscene.

 1. Legendarische Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”
  PREMIUM
  Beveren/Antwerpen

  Legendari­sche Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”

  Bijna honderd jaar lang was El Valenciano in Antwerpen dé winkel waar liefhebbers van de Spaanse keuken hun jamón en benodigdheden voor een paella kwamen kopen. Onder meer Wannes Van de Velde en Matthias Schoenaers waren vaste klanten en zelfs koningin Fabiola kwam er over de vloer. Vijf jaar na de sluiting blazen uitbaters Robert Lorrain en Sigrid Aesseloos de zaak nu nieuw leven in, niet langer in Antwerpen, maar 20 kilometer verderop in Beveren.
 2. Prostituee niet betaald? Schuldig aan verkrachting: 5 jaar cel voor man die 24 prostituees oplicht
  PREMIUM
  Antwerpen

  Prostituee niet betaald? Schuldig aan verkrach­ting: 5 jaar cel voor man die 24 prostitu­ees oplicht

  De 39-jarige Laurent V.N. uit Gent is dan toch schuldig aan verkrachting. Op de zitting vorige week was de hamvraag of het niet betalen van een prostituee na bewezen diensten gelijk staat aan verkrachting. Op die vraag antwoordde de rechter donderdagmiddag ‘ja’. “Dat de vrouwen geen van allen klacht indienden, was waarschijnlijk uit schaamte en doet geen afbreuk aan de ernst van de feiten.”