Organisator Ben Mouling tovert deze hangar aan Spoor Noord eind september om tot Oldskool Antwerp.
Volledig scherm
Organisator Ben Mouling tovert deze hangar aan Spoor Noord eind september om tot Oldskool Antwerp. © Klaas De Scheirder

Nieuw dagfestival brengt hommage aan vervlogen Antwerpse clubcultuur: “Huidige en volgende generaties maken dat nooit meer mee”

ANTWERPENSven Van Hees, Jan Van Biesen, CJ Bolland, Steve Cop, DJ Prinz, Baby Bee, Guy-Ohm en Koenie. De crème de la crème van de Antwerpse clubcultuur. Eind september staan ze allemaal samen op het dagfestival ‘Oldskool Antwerp: a tribute to Antwerp nightlife’. “Een hommage aan de founding fathers van het Antwerpse nachtleven.”

 1. Nachtleven in shock na plots overlijden DJ Smos: “Tijdens het draaien verloor hij ooit z’n schoenen. Nooit meer teruggevonden”
  PREMIUM

  Nachtleven in shock na plots overlijden DJ Smos: “Tijdens het draaien verloor hij ooit z’n schoenen. Nooit meer teruggevon­den”

  Smos is niet meer. De bekende Antwerpse deejay is woensdagavond op 53-jarige leeftijd plots overleden na hartfalen. Smos is vooral bekend als resident van Café d’Anvers maar speelde ook elders in binnen- én buitenland alles plat, van intieme cafés tot baandiscotheken, clubs en grote festivals als Tomorrowland en Extrema Outdoor. Eind 2019 hing hij zijn koptelefoon voorgoed aan de haak. “Hij was klaar om een nieuw leven te beginnen met zijn gezin.”
 2. Muziek-walhalla Keymusic met vestigingen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”
  BENELUX

  Mu­ziek-walhalla Keymusic met vestigin­gen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”

  Eén van de grootste muziekwinkelketens van de Benelux - Keymusic - is voor de tweede keer in drie jaar tijd failliet gedraaid. In 2019 ging het bedrijf een eerste keer op de fles. De Nederlandse overnemer investeerde veel in de zaak - met onder andere een nieuw hoofdkwartier op het Antwerpse Eilandje - maar kon onmogelijk rekening houden met de pandemie die enkele maanden later startte. Vrijdag werd er een zoektocht gestart naar een overnemer van de Belgische vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse. “Samen goed voor meer dan twee miljoen euro aan instrumenten.”