Het congres ‘Van scherm naar CERM’ was dinsdag het allereerste testevenement van Vlaanderen.
Volledig scherm
Het congres ‘Van scherm naar CERM’ was dinsdag het allereerste testevenement van Vlaanderen. © Klaas De Scheirder

Niemand testte positief aan entree Antwerps testevent: “We noteren enkel blije reacties, opluchting en zelfs ontroering”

ANTWERPENToerisme Vlaanderen blikt tevreden terug op het allereerste Vlaamse testevenement dat dinsdag gehouden werd in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. Niemand testte positief bij het binnenkomen en er werden enkel goeie reacties genoteerd. Voor wetenschappelijke en organisatorische conclusies van deze eerste test, is het nog te vroeg.

 1. Spoorloze bendeleider ‘Piwi’ veroordeeld tot 10 jaar cel voor drugsinvoer: “Hij wilde snel rijk worden om dan te verhuizen naar Dubai”
  Antwerpen

  Spoorloze bendelei­der ‘Piwi’ veroor­deeld tot 10 jaar cel voor drugsin­voer: “Hij wilde snel rijk worden om dan te verhuizen naar Dubai”

  De leider van een drugsbende Zakaria El K. (26), bijgenaamd ‘Piwi’, is veroordeeld tot tien jaar cel en een boete van 10.000 euro. Vijf miljoen drugswinst is verbeurdverklaard. Piwi was niet aanwezig bij de uitspraak. Woensdag deed de politie nog een huiszoeking bij hem in een nieuw drugsonderzoek. “Hij was niet thuis en al zijn kleding was verdwenen”, stelde de procureur.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 3. De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakantietips voor de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakan­tie­tips voor de regio Antwerpen

  Het schooljaar zit erop en dat betekent voor de leerkrachten, maar vooral ook voor de leerlingen twee maanden verdiende rust. Misschien staat er wel een reisje gepland met het gezin of een kamp met de vrienden. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen, hebben wij alvast zeven leuke tips opgelijst in de regio Antwerpen. Van de ZOO van Antwerpen tot een optreden van Samson en Marie op Casa Blanca in Hemiksem: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.
 1. Slechts paar schoonheidsfoutjes op eerste testevenement in Antwerpen: “Uit Nederlands onderzoek blijkt risico op besmetting aanvaardbaar”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Slechts paar schoon­heids­fout­jes op eerste testevene­ment in Antwerpen: “Uit Nederlands onderzoek blijkt risico op besmetting aanvaard­baar”

  Terwijl er in Nederland al duizend studenten op elkaar worden gepropt met liters bier en gebrek aan mondmaskers, is men deze week ook in Vlaanderen met testevenementen begonnen. In Antwerpen betekent dat tweehonderd mensen uit de evenementen- en toeristische sector op een congres van Toerisme Vlaanderen. “We moeten nu blijven investeren in de sector om de boot niet te missen vanaf alles weer mogelijk is, de internationale concurrentie wordt bikkelhard.”