Nick Cave & Warren Ellis
Volledig scherm
Nick Cave & Warren Ellis © Photo News

Nick Cave komt op 19 oktober naar Antwerpse Stadsschouwburg

AntwerpenWie het concert van Nick Cave dit voorjaar in het Sportpaleis miste – de Australische rocker zegde af wegens corona – krijgt een herkansing. Op dinsdag 19 oktober staat Cave, samen met zijn maatje Warren Ellis, op de planken van de Antwerpse Stadsschouwburg. De ticketverkoop start vrijdag 24 september om 10u.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Volgend weekend staat de kalender vol bekerwedstrijden met clubs uit de Antwerpse regio tegen teams uit de EuroMillions League
  volleybal

  Volgend weekend staat de kalender vol bekerwed­strij­den met clubs uit de Antwerpse regio tegen teams uit de EuroMilli­ons League

  Het zijn hoogdagen voor de Antwerpse volleybalteams. Dankzij een geweldige bekercampagne zijn er verschillende herenploegen die zich geplaatst hebben voor de 1/8ste finales van de beker van België. Als ultieme beloning mag iedereen volgend weekend de confrontatie aangaan met de toppers uit de allerhoogste klasse van de Belgische volleybalcompetitie.
 3. Al meer dan 200 bezwaarschriften tegen ‘Twin Towers’ en gebrek aan publiek groen aan Pelikaanstraat: “Dit onverteerbaar plan moet opnieuw naar de tekentafel”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Al meer dan 200 bezwaar­schrif­ten tegen ‘Twin Towers’ en gebrek aan publiek groen aan Pelikaan­straat: “Dit onverteer­baar plan moet opnieuw naar de tekentafel”

  De stad heeft 209 digitale bezwaarschriften binnengekregen tegen het RUP Pelikaanstraat, het omvangrijke bouwproject in de Antwerpse stationsbuurt. Het plan om ‘Twin Towers’ van 100 meter hoog op te trekken, het gebrek aan publieke groene ruimte en een parkeergarage voor 1.100 auto’s zijn onverteerbaar voor buurtnetwerk ‘Buren voor buren’.
 1. Listige oplichters die diamanthandelaren hun handelswaar afnamen riskeren tot 37 maanden cel: “You got your chance. Good luck and goodbye.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Listige oplichters die diamanthan­de­la­ren hun handels­waar afnamen riskeren tot 37 maanden cel: “You got your chance. Good luck and goodbye.”

  Hrair C. en 8 andere beklaagden beloofden verschillende diamanthandelaren dat ze hun handelswaar als tussenpersoon zouden doorverkopen, als ze de diamanten maar in consignatie gaven. In werkelijkheid verkochten ze de diamanten ver onder de marktwaarde en zagen de oorspronkelijke eigenaars geen cent meer terug. Daarom riskeren ze nu tot meer dan 3 jaar cel. “Wanneer mensen naar hun geld of diamanten vroegen, trok hij soms een mes of vertelde hij hen dat hij banden had met Hezbollah.”