Nepgranaten, brandende auto's en explosieven: dit gebeurde de afgelopen 2 weken in Antwerpen-Noord

Vannacht brandde in het noorden van Antwerpen opnieuw een wagen uit na een ontploffing. Wellicht vatte het voertuig, dat in de Biekorfstraat geparkeerd stond, vuur door een explosief en is er opnieuw sprake van kwaad opzet. Gisteren nog vond een explosie plaats in de De Pretstraat en dat is niet het enige incident. De wijk rond Park Spoor Noord wordt de laatste weken geteisterd door drugsgerelateerd geweld.

38 reacties

 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  Als de leden van die drugbendes met naam en toenaam reeds bij de politie gekend zijn (Uitspraak die B De Wever deed) Dan kan ik maar één reden bedenken waarom die nog niet opgesloten zijn en dat is dat het stadsbestuur, politiek, politie enz... ' de raad" gekregen hebben van het drugmilieu om gerust gelaten te worden of dat er anders...…...
 • Frank Louman

  2 jaar geleden
  dat die begoede burgers die drugs nemen er eens mee stoppen om de criminelen te financieren. daar wringt het schoentje.
 • Ria Adams

  2 jaar geleden
  Daar kun je beter wegblijven en het ergste is het breidt uit naar de kleinere steden en zelfs al dorpen.
 • Marcel Bontinck

  2 jaar geleden
  Dank zij groen/rood is dit krapuul ons land binnen gekomen,nu gaat men de schuld bij De Wever leggen,had er geen cordon geweest waren die nooit hier binnen gekomen en waren die problemen er niet.
 • August Leemans

  2 jaar geleden
  Plaats in al de straten bewaking- en herkenningscamera's. Je zal wel ergens iets filmen dat bruikbaar is voor de opsporing. En misschien ook een interventieteam dicht in de omgeving dat snel kan optreden. Geen gepamper.
 1. Antwerpse drugsmaffia klapt uit de biecht: "90 kilo coke ben ik in paar dagen kwijt"
  PREMIUM

  Antwerpse drugsmaf­fia klapt uit de biecht: "90 kilo coke ben ik in paar dagen kwijt"

  Hoe gaat het er écht aan toe bij de Antwerpse drugsmaffia? Hoe komen de bestelde ladingen coke de haven binnen, hoe geraken ze er buiten? Waar vind je corrupte dokwerkers? En wie krijgt wat voor welke klus? Een insider die het milieu al jaren als zijn broekzak kent wil het weleens uitleggen. Vanop zijn schuiladres in het buitenland. "De War on Drugs? Er is in Antwerpen nog nooit zo veel coke binnengehaald als de jongste maanden.”
 2. IN KAART. Nieuwste granaataanval is laatste in rij van tientallen aanslagen in Antwerpen

  IN KAART. Nieuwste granaataan­val is laatste in rij van tientallen aanslagen in Antwerpen

  Net bij de start van het nieuwe schooljaar beleeft Antwerpen een nieuwe episode in de drugsoorlog die de stad teistert. In Borgerhout ontplofte vannacht een granaat, waarschijnlijk gericht tegen een bekende drugsfamilie. Gevels en auto’s raakten beschadigd, maar er vielen geen gewonden. De afgelopen jaren was Antwerpen al tientallen keren het decor van gewelddadige, drugsgerelateerde incidenten zoals voertuigbranden en beschoten woningen. Een overzicht.
 3. Opnieuw muziek, kunst en feest op Stroomplein deze zomer: “En enkel Franstalige muziek op de Vlaamse feestdag”
  ANTWERPEN

  Opnieuw muziek, kunst en feest op Stroomp­lein deze zomer: “En enkel Franstali­ge muziek op de Vlaamse feestdag”

  De culturele hotspot Onder Stroom aan de Scheldekaaien stelt weer een hele zomer live muziek, deejays en kunst voor op het Stroomplein in samenwerking met Het Bos, die andere creatieve hub in Antwerpen. De aftrap wordt vrijdagavond gegeven met de Amerikaanse percussionist NAH en de beloftevolle Antwerpse rapper Shaka Shams en zaterdag speelt de experimentele jazzband STUFF..