Nepgranaten, brandende auto's en explosieven: dit gebeurde de afgelopen 2 weken in Antwerpen-Noord

Vannacht brandde in het noorden van Antwerpen opnieuw een wagen uit na een ontploffing. Wellicht vatte het voertuig, dat in de Biekorfstraat geparkeerd stond, vuur door een explosief en is er opnieuw sprake van kwaad opzet. Gisteren nog vond een explosie plaats in de De Pretstraat en dat is niet het enige incident. De wijk rond Park Spoor Noord wordt de laatste weken geteisterd door drugsgerelateerd geweld.

38 reacties

 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  Als de leden van die drugbendes met naam en toenaam reeds bij de politie gekend zijn (Uitspraak die B De Wever deed) Dan kan ik maar één reden bedenken waarom die nog niet opgesloten zijn en dat is dat het stadsbestuur, politiek, politie enz... ' de raad" gekregen hebben van het drugmilieu om gerust gelaten te worden of dat er anders...…...
 • Frank Louman

  2 jaar geleden
  dat die begoede burgers die drugs nemen er eens mee stoppen om de criminelen te financieren. daar wringt het schoentje.
 • Ria Adams

  2 jaar geleden
  Daar kun je beter wegblijven en het ergste is het breidt uit naar de kleinere steden en zelfs al dorpen.
 • Marcel Bontinck

  2 jaar geleden
  Dank zij groen/rood is dit krapuul ons land binnen gekomen,nu gaat men de schuld bij De Wever leggen,had er geen cordon geweest waren die nooit hier binnen gekomen en waren die problemen er niet.
 • August Leemans

  2 jaar geleden
  Plaats in al de straten bewaking- en herkenningscamera's. Je zal wel ergens iets filmen dat bruikbaar is voor de opsporing. En misschien ook een interventieteam dicht in de omgeving dat snel kan optreden. Geen gepamper.
 1. Tien gram zwaar, 50 miljoen dollar waard: “Voor deze diamant zal gevochten worden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Tien gram zwaar, 50 miljoen dollar waard: “Voor deze diamant zal gevochten worden”

  Hij weegt 10 gram, is 39,34 karaat en heeft een helderblauwe kleur. Het is tevens een van de zeldzaamste diamanten die ooit in de Zuid-Afrikaanse Cullinan-mijn gevonden werd. Eens geslepen, zal de blauwe steen voor een geschatte waarde tussen de 50 en 70 miljoen dollar over de toonbank gaan. Alvorens het blauwe wonder naar Dubai, Hongkong en New York trekt in afwachting van de veiling in juli, maakt hij deze week zijn eerste stop in ‘diamond city’ Antwerpen: “Deze steen is miljoenen jaar oud. Ouder dan het leven op deze planeet, ouder dan de dinosaurussen. ”