De toekomst van Isvag in Wilrijk blijft onduidelijk. OVAM en het Vlaams Energieagentschap leveren een ongunstig advies af voor de bouw van een nieuwe installatie.
Volledig scherm
De toekomst van Isvag in Wilrijk blijft onduidelijk. OVAM en het Vlaams Energieagentschap leveren een ongunstig advies af voor de bouw van een nieuwe installatie. © Marc De Roeck

Negatief advies voor bouw van nieuwe Isvag-installatie in Wilrijk

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) levert een negatief advies af voor de bouw van een nieuwe afvalenergiecentrale van Isvag in Wilrijk. Daardoor is ook het oordeel van OVAM ongunstig. De kansen van een alternatief in de haven lijken weer gestegen. Toch kan de teerling nog alle kanten uitrollen. Op een advies van het Antwerps stadsbestuur hoeven we wellicht niet meer te rekenen. Daar is zoals verwacht een patstelling ontstaan tussen N-VA en sp.a.

  1. Gemeenteraad slaat deur Bernarduscentrum dicht en keert na de zomer terug naar opgefrist stadhuis: wat hebben we onthouden van die vijf jaar?
    PREMIUM
    Antwerpen

    Gemeente­raad slaat deur Bernardus­cen­trum dicht en keert na de zomer terug naar opgefrist stadhuis: wat hebben we onthouden van die vijf jaar?

    Vijf jaar lang werd de Antwerpse gemeenteraad ‘verbannen’ naar de voormalige provincieraadszaal in het Bernarduscentrum aan de Lombardenvest. Vanaf september kunnen de 55 raadsleden opnieuw debatteren in het gemoderniseerde stadhuis. Een terugkeer waar zowat iedereen naar uitkijkt, durven we wedden. Maar welke momenten kleurden nu zoal die afgelopen vijf jaar?