Jacqueline Grandjean, hier in het midden tussen algemeen directeur Carmen Willems en voorzitter Luk Lemmens, wordt de nieuwe artistiek directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA).
Volledig scherm
Jacqueline Grandjean, hier in het midden tussen algemeen directeur Carmen Willems en voorzitter Luk Lemmens, wordt de nieuwe artistiek directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). © Fille Roelants

Nederlandse Jacqueline Grandjean wordt artistiek directeur in Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

ANTWERPENDe Nederlandse Jacqueline Grandjean is zopas aangesteld als de nieuwe artistiek directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Ze zal samen met algemeen directeur Carmen Willems het museum naar heropening loodsen. Wanneer die zal plaatsvinden, is nog steeds niet duidelijk.

  1. Vijftig jaar geleden maakte Bob Cools winkelgebied De Wilde Zee autovrij en voor die moed is hij gevierd: “Autoluw werkt niet. Dat blijft gevaarlijk, je bedriegt daar de mensen mee”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Vijftig jaar geleden maakte Bob Cools winkelge­bied De Wilde Zee autovrij en voor die moed is hij gevierd: “Autoluw werkt niet. Dat blijft gevaarlijk, je bedriegt daar de mensen mee”

    Je staat er niet meer bij stil in het historische hart van Antwerpen, maar deze maand is het 50 jaar geleden dat winkelbuurt De Wilde Zee autovrij werd. Een pak straten en pleinen volgden snel. Stuwende kracht was socialist Bob Cools, de eerste schepen van Ruimtelijke Ordening in ons land. Zijn partij Vooruit verraste hem nu met taart. Van de iconische bakkerij Goossens, dat slaat niemand af.