Greg Remmers bij de eerste verjaardag van zijn motorbende Caloh Wagoh.
Volledig scherm
PREMIUM
Greg Remmers bij de eerste verjaardag van zijn motorbende Caloh Wagoh.

Nederlandse ‘godfather’ schuift schuld in schoenen van beruchte diamantair: “Afpersing is in scène gezet”

‘De Ouwe’, de bijnaam van Nederlander Greg Remmers (72) die verdacht wordt van enkele liquidaties, heeft niets te maken met een afpersing van een Antwerpse diamantair voor 1,8 miljoen euro.  Hij verzette zich maandag voor de rechtbank tegen een veroordeling van 4 jaar. Volgens hem is de afpersing in scène gezet door een andere diamantair. 

 1. Glazen paviljoen in Middelheimmuseum krijgt na 16 jaar grondige opknapbeurt: “Werk werd jarenlang intens beleefd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Glazen paviljoen in Middelheim­mu­se­um krijgt na 16 jaar grondige opknap­beurt: “Werk werd jarenlang intens beleefd”

  In het openluchtmuseum Middelheim is begonnen met de restauratie van ‘Belgian Funhouse’ van de Amerikaanse kunstenaar Dan Graham. Het populaire paviljoen met de spiegelende glasplaten heeft na 16 jaar aanwezigheid in het kunstpark dringend een opknapbeurt nodig. De komende drie weken worden in totaal elf glaspartijen én de hagen vervangen.
 2. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 4. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.