Vandaag werd de nationale feestdag in het stadspark gevierd. Op de foto de muziekfanfare van de politie.
Volledig scherm
Vandaag werd de nationale feestdag in het stadspark gevierd. Op de foto de muziekfanfare van de politie. © GV

Nationale feestdag traditiegetrouw in Stadspark gevierd, zij het deze keer in mineur: “Nooit zoveel wanhoop en radeloosheid op een dag zoals vandaag”

Antwerpen21 juli. De dag die traditiegetrouw één vol feestelijkheden is, kreeg door de waterramp dit jaar een desolate ondertoon. Aan de voet van het oorlogsmonument in het stadspark eerde burgemeester Bart De Wever (N-VA), in bijzijn van Antwerps gouverneur Cathy Berx en kolonel Rudi Ryckebosch, zijn vaderland. Tijdens een korte toespraak stond hij stil bij de slachtoffers van de overstromingen en de succesvolle vaccinatiecampagne.

 1. Frederic Frans en Beerschot openen competitie met nederlaag: “Niet klagen over wat we niet hebben, maar focussen op wat we wel hebben”
  Voetbal 1A

  Frederic Frans en Beerschot openen competitie met nederlaag: “Niet klagen over wat we niet hebben, maar focussen op wat we wel hebben”

  Vorig jaar begon Beerschot met negen op negen aan de competitie, nu verloren de Mannekens op speeldag één al meteen van Cercle Brugge. Beerschot lijkt vooraan voorlopig wat peper en zout te missen, al vindt Frederic Frans dat geen echt thema. “Laat ons niet klagen over wat we niet hebben, maar het goed proberen te doen met wat we wel hebben.”
 2. Slachtoffers explosie Paardenmarkt moeten langer wachten op geld: verzekeraar gaat in beroep. “Sommige stukken van het vonnis zijn onvoldoende gemotiveerd”
  Antwerpen

  Slachtof­fers explosie Paarden­markt moeten langer wachten op geld: verzeke­raar gaat in beroep. “Sommige stukken van het vonnis zijn onvoldoen­de gemoti­veerd”

  De slachtoffers van de zware explosie aan de Paardenmarkt 3 jaar geleden zullen nog wat langer geduld moeten hebben voor ze een schadevergoeding uitbetaald krijgen. De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde huurder Hamdi C. op 22 juni tot 18 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, omdat volgens de rechter de explosie, die 2 mensen het leven kostte, kon gebeuren door zijn nalatigheid. Nu gaan verschillende partijen, waaronder C.’s verzekeraar AXA Verzekeringen, in beroep tegen die uitspraak.
 3. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.