Patrick Thissen in zijn winkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Thissen in zijn winkel. © Benoit De Freine

Na schaken nieuwe lockdownhype door WK darts: “Stijging verkoop dartblokken ongezien in veertig jaar tijd”

ANTWERPENNa de heropleving van het schaken door de Netflix-serie The Queen’s Gambit heeft het WK darts nu hetzelfde effect op dat ander spelletje: darten. Net zoals bij vele andere speciaalzaken is de verkoop van dartborden ook bij het Antwerpse Thissen Biljart de pan uitgeswingd. “Mijn winkel is leeggeroofd, zoiets heb ik in veertig jaar niet gezien.”

 1. Strijd om Boekenbeurs barst los, na Kortrijk tonen Gent en Brussel interesse, Antwerpen geeft niet op: “Er zijn al twintig geïnteresseerden”
  PREMIUM
  Kortrijk/Gent/Antwerpen/Brussel

  Strijd om Boeken­beurs barst los, na Kortrijk tonen Gent en Brussel interesse, Antwerpen geeft niet op: “Er zijn al twintig geïnteres­seer­den”

  De Antwerpse Boekenbeurs is te koop. Kortrijk ruikt een kans om de beurs, die in 2019 nog bijna 124.000 bezoekers lokte, binnen te halen. Ook Gent wil dé boekenbeurs van Vlaanderen. Er zijn alles samen zo’n twintig geïnteresseerden, zoals ook Brussel, dat het op de gemeenteraad brengt. En Antwerpen is niet van plan om de Boekenbeurs zomaar te laten vertrekken. De strijd barst los.
 1. Vakbond protesteert tegen sluiting treinloketten: “Loketbediende doet zoveel meer dan enkel tickets verkopen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Vakbond protes­teert tegen sluiting treinloket­ten: “Loketbe­dien­de doet zoveel meer dan enkel tickets verkopen”

  Als het van de NMBS afhangt, telt Vlaanderen vanaf januari volgend jaar 44 loketten minder. Treintickets zullen dan enkel via de app en de automaten verkrijgbaar zijn. De socialistische vakbond ACOD Spoor pikt dit niet en riep op tot actie. Alle treinloketten gingen woensdagochtend dicht als teken van protest. “Een loketbediende doet zo veel meer dan enkel een ticket verkopen. Met deze beslissing verdwijnt het hele menselijke aspect van de NMBS. ”
 2. Tankwagen in gracht op E313 bij Ranst zorgt voor file richting Antwerpen: verkeer moet over linkerrijstrook
  Ranst

  Tankwagen in gracht op E313 bij Ranst zorgt voor file richting Antwerpen: verkeer moet over linkerrij­strook

  Op de E313 ter hoogte van Ranst is richting Antwerpen een tankwagen geladen met een kleine hoeveelheid van een schadelijke chemische substantie in de gracht terechtgekomen. Door het ongeval is de rechterrijstrook versperd, wat voor verkeershinder zorgt, maar volgens de eerste berichten is er geen gevaar. Ook in de omgeving is er veel file door het verkeer dat moet omrijden.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees