In 2021 werden opvallend veel brommers en motorfietsen, waaronder twee driewielers (zie foto) en drie quads, in beslag genomen.
Volledig scherm
In 2021 werden opvallend veel brommers en motorfietsen, waaronder twee driewielers (zie foto) en drie quads, in beslag genomen. © Politie Antwerpen/PN

Na ‘patsers’ nu ook ‘hufters’ in vizier van Antwerpse politie: in twee maanden al 7 voertuigen van roekeloze chauffeurs in beslag genomen

AntwerpenIn de strijd tegen roekeloos en asociaal rijgedrag gaat de Antwerpse politie steeds vaker over tot inbeslagname van voertuigen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en wordt bevestigd door het kabinet van burgemeester Bart De Wever (N-VA). In de eerste twee maanden van dit jaar werden al zeven voertuigen in beslag genomen. Dat is bijna evenveel als het totaal van 2019 toen het project begon.

 1. ASSISEN. “Op een nacht zat hij naakt voor me en streelde hij mijn gezicht.” Vriendin Mehmet Özkaraman schetst beeld van jaloerse moordenaar
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Op een nacht zat hij naakt voor me en streelde hij mijn gezicht.” Vriendin Mehmet Özkaraman schetst beeld van jaloerse moordenaar

  2,5 uur lang werd Nuray K. (54) door assisenvoorzitster Van Kelst aan de tand gevoeld. En daarbij konden de gemoederen al eens hoog oplopen, aangezien ook zij de vragen van het hof niet altijd direct kon of wilde beantwoorden. Uit haar verhaal komt echter weer het beeld naar voren van een jaloerse Selahaddin die niet enkel geld terug wilde van Mehmet Özkaraman, maar ook zijn liefdesrelaties benijdde. “Op een nacht zat hij naakt voor me en streelde hij mijn gezicht.”
 2. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsgedicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”
  Antwerpen

  Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsge­dicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”

  Het geweigerde stadsgedicht van Ruth Lasters én haar ontslag zinderde maandag ook na in de gemeenteraad. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) oogstte verbazing bij meerderheid en oppositie toen hij het gedicht prees en zelfs voordroeg. “Het is shockerend hoe het college zich opstelt tegenover artistieke vrijheid. Stop dan liever met stadsdichters, zodat je dit soort toestanden vermijdt.”
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.