Tram 7 zou in het nieuwe vervoersplan niet meer naar Mortsel rijden. Die beslissing wordt nu on hold gezet.
Volledig scherm
Tram 7 zou in het nieuwe vervoersplan niet meer naar Mortsel rijden. Die beslissing wordt nu on hold gezet. © Benoit De Freine

Na massaal protest tegen afschaffing tramlijnen: eerst zestig nieuwe trams, pas dán hertekening van Antwerps tramnet (en dan kan het al 2026 zijn)

Antwerpen/MortselDe hertekening van het Antwerpse tramnet wordt uitgesteld tot er voldoende nieuwe trams zijn geleverd en de oude PCC-tramstellen zijn gereviseerd. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) donderdag in het Vlaams Parlement na een vraag van Imade Annouri (Groen). Concreet zou alles drie tot vijf jaar opschuiven. 

  1. Jeugdliefde getuigt over moslimterrorist Hicham Chaïb: “Altijd grappig en hulpvaardig”
    Antwerpen

    Jeugdlief­de getuigt over moslimter­ro­rist Hicham Chaïb: “Altijd grappig en hulpvaar­dig”

    Zijn bejaarde ouders M. en L. hebben woensdagmorgen op het assisenproces definitief afscheid genomen van hun zoon Hicham Chaïb (39), de terrorist die vermoedelijk al lang dood is. Zijn familie vertelde de assisenjury over de mooie herinneringen aan de jonge, grappige Hicham. Met de terrorist Hicham wil ze niets meer te maken hebben. “Toen ik dat filmpje over die executie zag, heb ik alle contact met Hicham verbroken”, getuigde zijn oudste broer.