Hassan Aarab stapt uit de districtsraad van Deurne en uit CD&V.
Volledig scherm
Hassan Aarab stapt uit de districtsraad van Deurne en uit CD&V. © rv

Na heisa over hakenkruis: “Joodse gemeenschap gekwetst? Ik voel me even gekwetst bij het zien van de Israëlische vlag”

ANTWERPENEx-CD&V-er en uittredend districtsraadslid Hassan Aarab reageert op de heisa waarin hij vrijdag betrokken raakte. Op sociale media associeerde hij de Israëlische vlag met een hakenkruis. Na de commotie die daardoor ontstond, liet hij de eer aan zichzelf en stapte hij uit de districtsraad van Deurne én uit de partij. “Ik weet heel goed wat antisemitisme is en mijn actie is dat zéker niet.”

 1. Eén van de laatste frietbarakken in ‘t stad gered: “Zeven jaar lang leefden we in onzekerheid”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eén van de laatste frietbarak­ken in ‘t stad gered: “Zeven jaar lang leefden we in onzeker­heid”

  Frituur Royerssluis - één van de laatste échte frietbarakken in Antwerpen - verdwijnt dan toch niet. De zaak, die sinds de jaren 60 naast de gelijknamige sluis aan het Noordkasteel is gelegen, krijgt een nieuwe stek, iets verderop aan het Oosterweelkerkje. Zeven jaar lang leefden uitbaters Martine en Marc in onzekerheid. Nu slaken ze een zucht van opluchting.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Waarom in Antwerpen de snelste weg nooit de veiligste is: “Fietsen zou leuk en gezond moeten zijn. In deze stad is dat onmogelijk”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Waarom in Antwerpen de snelste weg nooit de veiligste is: “Fietsen zou leuk en gezond moeten zijn. In deze stad is dat onmogelijk”

  Zondag pakt het stadsbestuur uit met Antwerpen Shift of ‘autoluwe zondag’ maar er is duidelijk nog veel werk aan de verkeersveiligheid. Voor en na de schooluren verandert de binnenstad in een mierennest van fietsers en voetgangers die zich tussen trams, bussen, auto’s en vrachtwagens moeten murwen. Wij vatten post aan enkele van de meest gevaarlijke punten en hoorden de ene frustratie na de andere. “Hier in Antwerpen wordt fietsen gereduceerd tot een noodzakelijk kwaad.”
 2. “Ambitie om duurzaamste brouwerij van het land te worden”: Delirium Tremens-brouwerij sluit zich aan bij Pure Local-project
  MELLE/ANTWERPEN

  “Ambitie om duurzaams­te brouwerij van het land te worden”: Delirium Tre­mens-brouwerij sluit zich aan bij Pure Lo­cal-pro­ject

  Brouwerij L . Huyghe, bekend van onder andere het bier Delirium Tremens, is de eerste grote Belgische brouwer die zich verbindt met het duurzame Pure Local-project van het Antwerpse Boortmalt, wereldleider in mout. Pure Local verbindt Belgische landbouwers met lokale brouwers. “Dankzij de principes van regeneratieve landbouw wordt de teelt van de granen CO2-neutraal of zelfs -negatief.”
 3. Raadslid van CD&V vergelijkt Israëlische vlag met die van nazi’s: “Gruwelijkst denkbare belediging”
  ANTWERPEN

  Raadslid van CD&V vergelijkt Israëli­sche vlag met die van nazi’s: “Gruwe­lijkst denkbare belediging”

  CD&V-districtsraadslid Hassan Aarab uit het Antwerpse Deurne verbrandt zich opnieuw aan een antisemitische uitlating op sociale media. Nadat hij in 2014 al schreef dat hij begreep waarom Hitler Joden wilde uitroeien, vergelijkt hij nu de Israëlische vlag met de nazivlag. De Joodse gemeenschap reageert met walging: “Bestaat er nog een meer gruwelijke vergelijking en belediging?”