Het Steen. De aanbouw veroorzaakte veel commotie in Antwerpen.
Volledig scherm
Het Steen. De aanbouw veroorzaakte veel commotie in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Na controverse over “spuuglelijke aanbouw” is het Steen laureaat voor erfgoedprijs

AntwerpenOpvallend: het Steen in Antwerpen - vorig jaar nog zwaar onder vuur omwille van de “spuuglelijke aanbouw” - is een van de drie laureaten voor de Onroerenderfgoedprijs 2022. Dat meldt Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele. De andere kandidaten zijn de Sint-Odulphuskerk in Borgloon en de Oude Stadsfeestzaal in Mechelen.

 1. OPROEP. Heb jij een uitzonderlijke band met je mama? Of hebben jullie samen een tekenende gebeurtenis doorstaan? HLN Antwerpen is op zoek naar bijzondere verhalen voor moederdag
  Antwerpen

  OPROEP. Heb jij een uitzonder­lij­ke band met je mama? Of hebben jullie samen een tekenende gebeurte­nis doorstaan? HLN Antwerpen is op zoek naar bijzondere verhalen voor moederdag

  “Dans les yeux de ma mère, il y a toujours une lumière.” Wijlen Arno bezong het eerder al in een prachtig lied, maar betekent jouw moeder ook de wereld voor jou? Hebben jullie een speciale band die niemand verstaat? Of heeft de tand des tijds voor een kink in de kabel gezorgd en willen jullie het goedmaken?
 2. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 3. Nigeriaanse rap-sensatie CKay vervoegt Ronnie Flex op affiche Fire Is Gold
  BORGERHOUT

  Nigeriaan­se rap-sensatie CKay vervoegt Ronnie Flex op affiche Fire Is Gold

  Hiphop-festival Fire Is Gold nodigt de opkomende singer-songwriter CKay uit op het einde van de zomer. De zanger uit Nigeria doet daarmee zijn enige concert in België aan deze zomer. Hij scoorde al meer dan een miljard (!) streams op digitale platformen en verovert momenteel de wereld. Onder andere ook Brysa, Delany en FMG vervoegen de line-up met onder andere Ronnie Flex en Sevn Alias, die eerder al aangekondigd werden.