Amsterdams nachtburgemeester Ramon de Lima is hier aan het woord naast schepen Koen Kennis (N-VA) en nightlife-ondernemers Ben Mouling en Aeson Löw.
Volledig scherm
PREMIUM
Amsterdams nachtburgemeester Ramon de Lima is hier aan het woord naast schepen Koen Kennis (N-VA) en nightlife-ondernemers Ben Mouling en Aeson Löw. © Tessa Kraan

Na Amsterdam ook in Antwerpen nachtburgemeester op komst? “Tijd dat er iemand opstaat en er voor gaat”

ANTWERPENEen beetje een bizarre timing voor een debat over de toekomst van het Antwerpse nachtleven wanneer heel de sector net het slechte nieuws van woensdagavond te horen kreeg, maar debat Inside The Circle in De Studio weet de focus wel te bewaren. Zo bleek dat er zowel vanuit het stadsbestuur als vanuit de sector vraag is naar één vast, onafhankelijk aanspreekpunt voor de nightlifesector. Is de tijd aangebroken voor de allereerste Antwerpse nachtburgemeester?

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Muziekclub Ampere reageert op mondmaskers en extra tests: “Als overheid kan aantonen dat probleem bij ons ligt, mag ze ons sluiten en extra steun geven”
  ANTWERPEN

  Muziekclub Ampere reageert op mondmas­kers en extra tests: “Als overheid kan aantonen dat probleem bij ons ligt, mag ze ons sluiten en extra steun geven”

  Het nachtleven is alweer de pineut na het Overlegcomité van woensdagavond. In clubs en discotheken moet iedereen voortaan een mondmasker dragen, tenzij ze naast hun Covid Safe Ticket nog eens een negatieve test kunnen voorleggen. “Als de overheid kan aantonen dat het probleem bij het nachtleven zit, mogen ze ons collectief sluiten met overheidssteun.”