't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier. Ruim twintig jaar lang was het café het stadsbestuur een doorn in het oog. Nu lijkt de politiek eindelijk haar slag thuis te halen.
Volledig scherm
PREMIUM
't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier. Ruim twintig jaar lang was het café het stadsbestuur een doorn in het oog. Nu lijkt de politiek eindelijk haar slag thuis te halen. © Ruben Weekers

Na 20 jaar profiteren van prostitutie: krijgen uitbaters van Antwerps café ’t Keteltje celstraf?

Meer dan twintig jaar was het een plek waar minderjarige Nigeriaanse meisjes hun eerste stappen in de prostitutie zetten. Gerecht en stadsbestuur beten er al die tijd hun tanden op stuk. Maar nu is de hakbijl alsnog gevallen voor ’t Keteltje in Antwerpen: het café is dicht, de uitbaters riskeren vandaag straffen tot vijf jaar cel. “Dit is een belangrijk precedent, ook voor hotels die aan prostitutie verdienen”, schrijft De Morgen.

  1. El Kaouakibi moet 475.000 euro van topondernemers teruggeven aan curator, maar “de doos is leeg”

    El Kaouakibi moet 475.000 euro van toponderne­mers teruggeven aan curator, maar “de doos is leeg”

    Sihame El Kaouakibi moet met haar vennootschap Wannawork zo’n 510.000 euro terugbetalen aan de curator van de failliete vennootschap Point Urbain. Het half miljoen kwam bijna volledig (475.000 euro) van schenkingen van topondernemers die geloofden in het tewerkstellingsproject dat El Kaouakibi in 2017 lanceerde. Volgens de voorlopig bewindvoerder kan Wannawork niet terugbetalen: “De doos is leeg.”