Zo zou de aanloop naar de brug op Rechteroever er kunnen uitzien.
Volledig scherm
Zo zou de aanloop naar de brug op Rechteroever er kunnen uitzien. © Foto Agence Ter, TVK, Arcadis, Interborg, UAntwerpen, Deloitte, IBM, Crepain-Binst

N-VA wil brug slaan over Schelde

ANTWERPEN STADDe N-VA wil een fiets- en wandelbrug over de Schelde. Schepenen Koen Kennis en Rob Van de Velde maken er zelfs een verkiezingsthema van. "Een verbinding tussen de twee oevers zal er voor zorgen dat Linkeroever een volwaardig recreatief stadsdeel wordt, maar dat ook het woonwerkverkeer verbetert."

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Cafébazin Lizzie viert tien jaar ondernemerschap met nieuw bier: “50% power - 42,5% liefde - 7,5% alcohol en 100% plezier”

  Cafébazin Lizzie viert tien jaar ondernemer­schap met nieuw bier: “50% power - 42,5% liefde - 7,5% alcohol en 100% plezier”

  “Bloemig, volmondig, pittig en blond.” Het is niet volledig duidelijk of cafébazin Liesbet ‘Lizzie’ Goedemé (33) van Tram 3 daarmee zichzelf beschrijft of haar nieuwe bier ‘Lizzie’. Met het nieuwe bier viert ze niet enkel het vierjarig bestaan van haar populaire kroeg in het hart van de stad maar ook tien jaar ondernemerschap. “Ik hoor het die mannen nog zeggen tien jaar geleden: ‘Wat weet gij nu van café houden, maske?’”
  Antwerpen
 3. De Roma en Merhaba houden voet bij stuk, Queer Iftar gaat niet door: “Met politie aan de deur jagen we mensen misschien zelfs schrik aan”

  De Roma en Merhaba houden voet bij stuk, Queer Iftar gaat niet door: “Met politie aan de deur jagen we mensen misschien zelfs schrik aan”

  Het regende dinsdag verontwaardigde reacties na het afgelasten van Queer Iftar voor moslims binnen de LGBTQ+-gemeenschap. Politici zoals Bart Somers (Open Vld) en Kevin Vereecken (N-VA) lieten meteen spierballen rollen en willen het evenement toch zien doorgaan. Stad en politie moeten de veiligheid dan maar waarborgen. Maar volgens de organisatie is dat geen optie. “Dat betekent niet dat we het onderwerp niet meer zullen aansnijden”, klinkt het.
  Borgerhout