Melikan Kucam
Volledig scherm
Melikan Kucam © rv/Facebook

N-VA-politicus Kucam vroeg tot 7.500 euro aan vluchtelingen in ruil voor humanitair visum: vandaag staat hij samen met vrouw en zoon terecht voor mensensmokkel

De Mechelse N-VA’er Melikan Kucam (46), zijn echtgenote B. Y. (41) en zijn zoon E. (23) staan maandagmorgen terecht voor de mensensmokkel van 219 vluchtelingen uit Irak en Syrië. Volgens het openbaar ministerie vroeg Kucam tussen 2.150 tot 7.500 euro per persoon om op de lijst voor humanitaire visa van staatssecretaris voor Asiel Theo Francken te komen. Daarom wordt hij ook beschuldigd van corruptie en van afpersing. 

  1. Antwerpen is tweede dodelijkste Europese stad op gebied van stikstofdioxide: “Abominabele score”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Antwerpen is tweede dodelijk­ste Europese stad op gebied van stikstofdi­oxi­de: “Abominabe­le score”

    In de rangschikking van de sterfte door stikstofdioxide (NO2) in duizend Europese steden staat Antwerpen op een betreurenswaardige tweede plaats. Enkel het Spaanse Madrid doet nóg slechter. Dat blijkt uit een studie in het gerenommeerde tijdschrift ‘The Lancet Planetary Health’. Volgens de onderzoekers kan Antwerpen jaarlijks 307 overlijdens vermijden, mócht de NO2-verontreiniging vergelijkbaar zijn met die van de properste steden van Europa.
  1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
    Play

    Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

  2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad?  Dat doe je zo
    Play

    Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo