N-VA Antwerpen lacht via spotprent met opstappen stadsdichters. De originele cartoon werd gepubliceerd op de Vlaamsgezinde opiniewebsite doorbraak.be.
Volledig scherm
N-VA Antwerpen lacht via spotprent met opstappen stadsdichters. De originele cartoon werd gepubliceerd op de Vlaamsgezinde opiniewebsite doorbraak.be. © rv

N-VA Antwerpen lacht met opstappen stadsdichters: “De partij laat haar waar gelaat zien”

ANTWERPENEen dystopische cartoon van een brandende stad belaagd door Godzilla, met de woorden “Antwerpen gaat zijn eerste dag zonder stadsdichters in”. Het zou een onschuldige spotprent kunnen zijn, moest die niet door N-VA Antwerpen zelf gedeeld worden, die het kabinet cultuur en dus ook het stadsdichterschap onder haar vleugels heeft. De grap komt er de dag nadat alle stadsdichters uit protest vrijwillig opstapten. “Dit is beneden alle niveau voor een politieke partij die deze stad bestuurt.”

 1. De acht favoriete plekjes van Eurosongwinnaar Gustaph (42) in Antwerpen: “Van deze balletjes in tomatensaus kan ik blíjven eten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De acht favoriete plekjes van Eurosong­win­naar Gustaph (42) in Antwerpen: “Van deze balletjes in tomaten­saus kan ik blíjven eten”

  In mei maakt Antwerpen even plaats voor Liverpool: dan vertegenwoordigt Gustaph, het alter ego van Stef Caers (42) uit Antwerpen, ons land op het Eurovisiesongfestival. De flamboyante en sympathieke ex-achtergrondzanger groeide op in Rotselaar, maar vond tien jaar geleden een vaste stek in de Koekenstad. Hier verklapt hij zijn acht favoriete plekken in zijn thuisstad.
 2. Logistiek bedrijf Aprojects en PSA slaan handen in mekaar aan Churchilldok: “Idee groeide onder voetbalfans”
  Antwerpen

  Logistiek bedrijf Aprojects en PSA slaan handen in mekaar aan Churchill­dok: “Idee groeide onder voetbal­fans”

  Het Antwerpse bedrijf Aprojects opent in mei 2023 een nieuw, duurzaam logistiek centrum op de stukgoedterminal van PSA aan het Churchilldok. Het gaat om een investering van 10 miljoen euro. De samenwerking tussen Aprojects, goederenbehandelaar PSA en Port of Antwerp-Bruges werd dinsdag ondertekend in het Bosuilstadion. Het personeel van Aprojects zal de naam voor de vestiging mogen kiezen.
 3. Daar is het eerste optreden van de opgestapte stadsdichters al: “De enige cultuur waar onze cultuurschepen in uitblinkt, is zwijgcultuur”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Daar is het eerste optreden van de opgestapte stadsdich­ters al: “De enige cultuur waar onze cultuur­sche­pen in uitblinkt, is zwijgcul­tuur”

  Ze zijn niet langer stadsdichter. Maar ze treden wel nog samen op. Na dag één al. Zondag stonden alle afgetreden stadsdichters samen op het podium op het literatuurfestival Crossing Border in De Studio, ínclusief Ruth Lasters, die eerder al opstapte nadat haar gedicht ‘Losgeld’ geband werd door het stadsbestuur. “Wij zijn geen marketeers, wij zijn geen promotors, hoe is het mogelijk dat het stadsbestuur zoveel schrik heeft van een kritische stem?”
 1. Zakaria vindt trouwring van weduwe Ann terug op Turnhoutsebaan: “Alsof ik mijn veiligheid terug heb”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zakaria vindt trouwring van weduwe Ann terug op Turnhoutse­baan: “Alsof ik mijn veiligheid terug heb”

  Van een unieke ontmoeting gesproken. Met een entourage wachtte Ann Lenaerts (42) uit Wechelderzande dinsdagavond vol spanning de komst van Zakaria El Haloui (36) af aan het Centraal-Station. De Antwerpenaar botste vorige week op de Turnhoutsebaan nietsvermoedend op haar trouwring met de assen van haar overleden man. Dankzij haar oproep in de krant vond het sieraad opnieuw een weg naar haar: “Je kan niet twee keer zoveel chance hebben.”
 2. “Hij was een man die met volle teugen van het leven genoot”: rouwregister geopend in Havenhuis voor overleden sluiswachter Kris Goossens (53)
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Hij was een man die met volle teugen van het leven genoot”: rouwregis­ter geopend in Havenhuis voor overleden sluiswach­ter Kris Goossens (53)

  Port of Antwerp-Bruges heeft sinds maandagochtend een rouwregister geopend voor Kris Goossens. De 53-jarige brug- en sluiswachter verdween vrijdagnacht spoorloos na een nieuwjaarsreceptie en zijn lichaam werd ‘s anderendaags teruggevonden in het Albertkanaal. Hoewel slechts weinigen willen getuigen over wie hij was, laat zijn dood weinig mensen onbewogen. Op sociale media vloeien de steunbetuigingen rijkelijk.
 3. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.