Hash Bamboo Shuffle brengt uitsluitend covers van Ferre Grignard maandagavond in De Muze.
Volledig scherm
Hash Bamboo Shuffle brengt uitsluitend covers van Ferre Grignard maandagavond in De Muze. © Tessa Kraan

Muzikaal eerbetoon aan Ferre Grignard (1939-1982) in zijn stamcafé De Muze

ANTWERPENOnder het goedkeurend oog van zijn portret in jazzcafé De Muze werd maandagavond een muzikale ode gebracht aan Ferre Grignard. De kunstenaar en muzikant overleed exact veertig jaar geleden nadat hij op zijn 43 jaar de strijd verloor tegen kanker. Biograaf-verzamelaar Philippe Golbert (51) zat als kind bij Ferre op de schoot en bracht met zijn band een hommage aan de oude boezemvriend van zijn vader.

 1. PORTRET. Ferre Grignard, ook 40 jaar na zijn overlijden een muzieklegende: “Bij Ferre was nooit iets serieus. Uiteindelijk betekende dat ook zijn doodsteek”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  PORTRET. Ferre Grignard, ook 40 jaar na zijn overlijden een muziekle­gen­de: “Bij Ferre was nooit iets serieus. Uiteinde­lijk betekende dat ook zijn doodsteek”

  De Bob Dylan van de Lage Landen. De John Lennon van Vlaanderen. Het enfant terrible van Antwerpen. Of gewoon ‘Ferre van achter den hoek’. Het is 40 jaar geleden dat kunstenaar, muzikant en levensgenieter Fernand Grignard op 43-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloor. Bij de zanger van ‘Ring, Ring, I’ve Got To Sing’ zat biograaf-verzamelaar Philippe Golbert (51) als kind ooit op de schoot. “Johnny Hallyday heeft muziek gejat en er een grote hit mee gescoord. Ferre heeft er nooit een frank van gezien.”
 2. Stedelijke lagere school De Tandem zet intensief in op Nederlands: “Leerwinst is na vijf jaar groot”
  Antwerpen

  Stedelijke lagere school De Tandem zet intensief in op Nederlands: “Leerwinst is na vijf jaar groot”

  Een goede kennis van het Nederlands is van levensbelang om kansen te krijgen in onze samenleving. Basisschool De Tandem op het Kiel - een zeer diverse wijk - investeert nu al vijf schooljaren intensief in zijn taalbeleid. Met resultaat. “Bij de start van ons project had 77 procent van de leerlingen leerachterstand. Vandaag is dat nog 30 procent”, zegt directrice Chantal Corremans.