Een unieke gebeurtenis in de Keyserzaal van het museum.
Volledig scherm
Een unieke gebeurtenis in de Keyserzaal van het museum. © Boy Kortekaas / IIImagine

Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvarkens mochten er wel al de boel op stelten zetten

ANTWERPENOver een klein jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) na meer dan tien jaar renovatiewerken éindelijk de deuren. Maar duizend feestvarkens konden afgelopen weekend al eens proeven van het interieur van het schoonste monument van ’t stad. De Gentse broers achter danceduo Curtis Alto organiseerde er die dagen lang ‘IIImagine’. “Bij een concert in een museum denk je meteen zoiets artyfarty, maar niets bleek minder waar”

  1. Dood van daklozen wekt hevige emoties op in gemeenteraad: “Van een communist hoef ik geen lessen in menselijke waardigheid te krijgen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Dood van daklozen wekt hevige emoties op in gemeente­raad: “Van een communist hoef ik geen lessen in menselijke waardig­heid te krijgen”

    De Antwerpse gemeenteraad is dinsdag uitgedraaid op een harde confrontatie tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en PVDA-fractieleider Peter Mertens. “Ik laat me geen lessen geven in menselijke waardigheid, en zeker niet door een communist als u”, brieste De Wever nadat Mertens de burgemeester had gehekeld wegens zijn uitspraken na de dood van twee Antwerpse daklozen.