De feiten speelden zich af in de Raapstraat, vlak bij de Antwerpse Stadswaag. De verdachte sneed met zijn scheermes de keel over van Maria Struyf.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in de Raapstraat, vlak bij de Antwerpse Stadswaag. De verdachte sneed met zijn scheermes de keel over van Maria Struyf. © Sander Bral

Moordverdachte gebruikte scheermes om 88-jarige buurvrouw te doden

De 57-jarige Nebosja T. blijft voorlopig in de gevangenis. Hij vermoordde maandag zijn gewezen buurvrouw Maria Struyf (88) in de Raapstraat in het hartje van Antwerpen. De man ontkent dat hij op wraak uit was. Door klachten van zijn buren was hij uit de sociale woonblok gezet. 

 1. ASSISEN. Huisarts zet beschuldigde weg als een psychisch zwaar ziek persoon: “Alinda is iemand zonder emoties en extreem narcistisch”

  ASSISEN. Huisarts zet beschuldig­de weg als een psychisch zwaar ziek persoon: “Alinda is iemand zonder emoties en extreem narcis­tisch”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?