Het Missale Romanum
Volledig scherm
Het Missale Romanum © Klaas De Scheirder

Missale Romanum uit 1613 krijgt plekje in Museum Plantin-Moretus

Kerkfabriek Sint-Martinus van Sint-Martens-Latem brengt haar recent gerestaureerde Missale Romanum onder in het nieuwe depot van het Museum Plantin-Moretus.

2 reacties

 • Harry Joelson

  4 maanden geleden
  Mooi, maar: omdat bij oude boeken de bladzijden altijd onderaan omgeslagen worden, zijn ze hier makkelijker te beschadigen. U moet de bladzijden alleen bovenaan omslaan.
 • Toon Van Kerckhove

  5 maanden geleden
  Prachtig, gefeliciteerd. Officina Plantiniana = de werkplaats, het atelier van Plantin. Was toen hightech, schitterend dat we dat nu kunnen bewaren voor eeuwen. Proficiat!
 1. Antwerpse zoo wordt helemaal omgetoverd tot Alice in Wonderland tijdens Lichtfestival
  Play

  Antwerpse zoo wordt helemaal omgetoverd tot Alice in Wonderland tijdens Lichtfesti­val

  Vanaf dit weekend kan je nog tot en met 16 januari genieten van het jaarlijkse Lichtfestival in de Zoo, dat dit jaar volledig in het teken staat van ‘Alice in Wonderland’. Legendarische figuren als het witte konijn, de grijnzende kat en de bazige koningin schoppen het tot indrukwekkende lichtcomposities van zijde en metaal. Zo’n honderdtwintig kunstenaars werkten mee aan de meer dan honderd werken die te zien zullen zijn in de dierentuin.
 1. Na anderhalf jaar relatie zetten Miguel Dheedene en Aisha Van Zele ook samen stappen in zakenwereld: restaurants Ferrier 30 en Puro 26 nu in handen van showbizzkoppel
  Antwerpen

  Na anderhalf jaar relatie zetten Miguel Dheedene en Aisha Van Zele ook samen stappen in zakenwe­reld: restau­rants Ferrier 30 en Puro 26 nu in handen van showbizz­kop­pel

  Voormalig televisiegezicht Aisha Van Zele en haar partner Miguel Dheedene nemen de Italiaanse restaurants Ferrier 30 en Puro 26 op het Antwerpse Zuid over. Daarmee zetten ze als koppel de eerste stappen samen in de zakenwereld. “De restaurants zijn reeds goed geoliede machines, aan ons om ze goed geolied te houden”, aldus Aisha.