Minister Lydia Peeters (Open Vld) kan nog geen definitieve timing geven voor de uitrol van de fietsstraat die de Turnhoutsebaan wordt. "Maar gezien het aantal verkeersslachtoffers moet het snel gaan."
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Lydia Peeters (Open Vld) kan nog geen definitieve timing geven voor de uitrol van de fietsstraat die de Turnhoutsebaan wordt. "Maar gezien het aantal verkeersslachtoffers moet het snel gaan." © BELGA

Minister Lydia Peeters heeft haast met Turnhoutsebaan: “We kunnen ons niet nog eens vijf jaar lang 50 slachtoffers met ernstig letsel veroorloven”

Antwerpen/BorgerhoutVlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) zet door met haar plan om van de Turnhoutsebaan een fietsstraat te maken. “Veertig tot vijftig verkeersslachtoffers per jaar is niet aanvaardbaar, dus moeten we op korte termijn iets doen”, zei ze maandag. “Als het plan helemaal uitgewerkt is, zullen we met alle betrokken instanties overleggen. Uiteraard ook met de stad.”

 1. Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch teruggehaald naar Universiteit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”
  Antwerpen

  Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch terugge­haald naar Universi­teit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”

  Hij noemde het eerder al ‘een overhaaste beslissing', maar nu haalt de rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem de buste van musicus Peter Benoit terug naar de campus. De buste werd door een afscheidnemend decaan weggehaald toen hem ter ore kwam dat Benoit zedenfeiten begaan zou hebben. Dit kan echter niet worden geverifieerd: “Namens de betrokken collega’s en de universiteit bied ik onze excuses aan”, aldus de rector.
 1. Op stap in de iconische, maar verloederde Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”
  PREMIUM
  Deurne

  Op stap in de iconische, maar verloeder­de Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”

  “Een bloem die uit de zon opbloeit.” De gerenommeerde Antwerpse architect Renaat Braem was lyrisch over zijn plannen voor de Arenawijk in Deurne uit de jaren zestig. Helaas werd het ontwerp slechts gedeeltelijk uitgevoerd én raakte de sociale woonwijk doorheen de jaren sterk in verval. Vandaag zijn de iconische Braemblokken zó verloederd dat huisvesting onmogelijk is geworden. Dat heeft ook de stad begrepen. Die laat de wijk straks grondig onder handen nemen. “Eindelijk”, slaken buren een kreet van opluchting. “Hier laat je toch geen mensen wonen?”
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.