Paardentherapie met Marc Herremans. Hij zette dit jaar een revalidatieweide met 10 minipaardjes op waar dagelijks kinderen met een beperking terecht kunnen om met de paardjes te kunnen spelen en wandelen.
Volledig scherm
Paardentherapie met Marc Herremans. Hij zette dit jaar een revalidatieweide met 10 minipaardjes op waar dagelijks kinderen met een beperking terecht kunnen om met de paardjes te kunnen spelen en wandelen. © RV

Minipaardje Spirit van triatleet Marc Herremans krijgt nieuwe peter: “Het gaat verder dan gewoon de geldsom die je krijgt”

Antwerpen/WuustwezelSpirit, één van de tien revalidatiepaardjes van triatleet Marc Herremans, heeft er een nieuwe peter bij. De komende drie jaar investeert Antonissen Development Group 7.500 euro in de onderhoud van het minipaardje.  Met de sponsoring zet de Antwerpse projectontwikkelaar zijn schouders mee onder de recent aangelegde revalidatieweide in Wuustwezel Athletes for Hope, waar kinderen met een beperking een paardentherapie kunnen volgen. 

 1. Uitvinder uit Team Scheire randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid”
  PREMIUM

  Uitvinder uit Team Scheire randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschap­pe­lij­ke nieuwsgie­rig­heid”

  De 45-jarige Anthony L. uit Schilde begrijpt niet wat hem bezielde toen hij een 11-jarig meisje aanrandde. Het dochtertje van vrienden kwam in de zomer van 2021 logeren bij zijn kinderen. “Er was geen seksuele drang”, zei de uitvinder die onder andere meewerkte aan het tv-programma “Team Scheire”. De openbare aanklager, die toch vond dat de beschuldigde geslepen te werk ging, vorderde maandagmorgen 30 maanden celstraf met probatie-uitstel.
  Antwerpen
 1. Dijana Lesic start crowdfunding om sportrolstoel te betalen: “Zonder sportrolstoel, geen nationaal team”

  Dijana Lesic start crowdfun­ding om sportrol­stoel te betalen: “Zonder sportrol­stoel, geen nationaal team”

  De 24-jarige Dijana Lešić uit Merksem is het bewijs dat je een sportief leven kunt leiden met een beperking. De vrouw heeft een spierziekte, maar werd op negenjarige leeftijd verliefd op de G-sport powerchair hockey. Op 13 maart kreeg ze zelfs een uitnodiging van het Belgische nationale team. Die droom moet Dijana jammer genoeg even opbergen, want een eigen sportrolstoel kost 20.000 euro, geld dat Dijana niet heeft. Daarom start ze nu een crowdfunding. “Het zou jammer zijn om niet verder te mogen groeien in deze sport.”
  Merksem
 2. Kenneth Ugoh en sterk City Pirates dwingen leider Hades tot puntendeling (2-2): “Maar we verdienden de zege”
  voetbal tweede nationale b

  Kenneth Ugoh en sterk City Pirates dwingen leider Hades tot puntende­ling (2-2): “Maar we verdienden de zege”

  City Pirates zag vorig weekend een deugddoende reeks van drie wedstrijden zonder nederlaag onderbroken op het veld van Cappellen, maar zaterdagavond pikten de troepen van Spencer Verbiest gewoon de draad weer op. De piraten speelden een sterke wedstrijd tegen leider Hades en pakten een oververdiend punt, 2-2 werd het. Een sterke prestatie, maar toch viel er ook enige ontgoocheling te bespeuren. Zo hield ondermeer de lat de thuisploeg nog van de zege en was er ook de overwinning van Turnhout waardoor Kenneth Ugoh en zijn maats toch weer een plaats zakken in de stand.