De drugs werd in beslag genomen.
Volledig scherm
De drugs werd in beslag genomen. © Politiezone Antwerpen

Minderjarige dealer betrapt op openbaar vervoer

AntwerpenAfgelopen vrijdag heeft de politie acht reizigers betrapt met drugs op zak tijdens een actie op het openbaar vervoer in Merksem en de Luchtbal. Daarnaast werd ook 272 keer een proces-verbaal opgesteld voor zwartrijders.

 1. Paul Cools wordt nieuwe voorzitter van het Antwerp Symphony Orchestra: “Warm hart voor klassieke muziek en een tomeloze energie”
  Antwerpen

  Paul Cools wordt nieuwe voorzitter van het Antwerp Symphony Orchestra: “Warm hart voor klassieke muziek en een tomeloze energie”

  Paul Cools wordt de nieuwe voorzitter van het Antwerp Symphony Orchestra. De ervaren cultureel bestuurder zal vanaf 1 november Hugo Van Geet opvolgen bij het leiden van de raad van bestuur. Hugo Van Geet zorgde de voorbije negen jaren voor ingrijpende en succesvolle wijzigingen waaronder de ingebruikname van de Koningin Elisabethzaal als vaste residentie.
 2. Werken om geluidshinder op Antwerpse ring te verminderen, zorgen tijdelijk voor ... geluidshinder
  Antwerpen

  Werken om geluidshin­der op Antwerpse ring te verminde­ren, zorgen tijdelijk voor ... geluidshin­der

  De Antwerpse ring wordt binnenkort wat stiller, maar daarvoor moeten er eerst nog wat - luide - werken gebeuren. Het Agentschap Wegen en Verkeer brengt sinds begin september groeven aan op het wegdek tussen de Posthofbrug in Berchem en het op- en afrittencomplex in Borgerhout. Dankzij de ingreep vermindert de wrijving van de autobanden met het oppervlak en neemt de geluidsoverlast af. De werken lagen een tijdje stil, maar hervatten nu, met de nodige geluidshinder voor omwonenden tot gevolg.
 1. Volgende stap in opwaardering Kievitplein: stad koopt oude Dominicanenkerk en bijhorende klooster
  PREMIUM
  Antwerpen

  Volgende stap in opwaarde­ring Kievit­plein: stad koopt oude Dominica­nen­kerk en bijhorende klooster

  De opwaardering van de Antwerpse Kievitwijk gaat een nieuwe fase in. Want binnenkort wordt de verloederde Copernicussite aangepakt. Een timing is er nog niet, maar met de aankoop van de oude Dominicanenkerk en het bijhorende klooster heeft de stad alvast een eerste stap gezet. Culturele organisaties Studio Start en Kunsthal City Extra, die op de site hun vaste stek hebben, hopen dat hun werking niet in het gedrang komt.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?