Tijdens een actie van de actiegroep Ineos Will Fall, zaterdagmiddag, gooiden actievoerders een stapel plastic in het Bonapartedok.
Volledig scherm
Tijdens een actie van de actiegroep Ineos Will Fall, zaterdagmiddag, gooiden actievoerders een stapel plastic in het Bonapartedok. © RV

Milieuactivisten gooien plastic in Antwerps Bonapartedok

AntwerpenIn het Bonapartedok, aan het MAS op het Antwerpse Eilandje, is zaterdag - niet toevallig tijdens World Cleanup Day - actie gevoerd tegen de geplande bouw van de stoomkraker van de Britse chemiereus INEOS in de Antwerpse haven. Opvallend daarbij: de actievoerders van ‘INEOS Will Fall’ gooiden een stapel plastic in het water.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.