Moumen Chennouf werd een jaar geleden neergeschoten vlakbij zijn shishabar Al Mashrabia Lounge.
Volledig scherm
PREMIUM
Moumen Chennouf werd een jaar geleden neergeschoten vlakbij zijn shishabar Al Mashrabia Lounge. © Marc De Roeck

“Mijn broer schoot op mij, alsof hij op de Sinksenfoor stond”: tot 8 jaar cel gevraagd nadat familieruzie uit de hand loopt

AntwerpenAbdelhafid en Abdelatif Chennouf riskeren 8 en 7 jaar celstraf voor het neerschieten van hun eigen broer Moumen op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Hij werd twee keer geraakt maar overleefde de moordpoging. Tussen de broers woedde een hevige ruzie over de echtscheiding van hun ouders. De broers scholden elkaar tijdens het proces nog eens goed de huid vol.

 1. Glazenwas­ser Stephaan Du Lion staat vandaag terecht voor 4 moorden: “Mijn ex verdient een standbeeld voor wat ze 18 jaar moest doorstaan”
  Antwerpen

  Glazenwas­ser Stephaan Du Lion staat vandaag terecht voor 4 moorden: “Mijn ex verdient een standbeeld voor wat ze 18 jaar moest doorstaan”

  Problemen los je op met een goed pak slaag, of door dingen kapot te gooien. En vrouwen, die dienen vooral om te misbruiken. Die ‘filosofie’ heeft Stephaan Du Lion volgens zijn vroegere vrienden meegekregen van zijn vader Julien, en het lijkt ook passend bij een man die zich komende week voor vier moorden op vrouwen moet verantwoorden. Een man die zelf ooit zei dat zijn ex een standbeeld verdient, voor de 18 jaar die ze met hem doorbracht. Een portret.
 2. Logistiek bedrijf Aprojects en PSA slaan handen in mekaar aan Churchilldok: “Idee groeide onder voetbalfans”
  Antwerpen

  Logistiek bedrijf Aprojects en PSA slaan handen in mekaar aan Churchill­dok: “Idee groeide onder voetbal­fans”

  Het Antwerpse bedrijf Aprojects opent in mei 2023 een nieuw, duurzaam logistiek centrum op de stukgoedterminal van PSA aan het Churchilldok. Het gaat om een investering van 10 miljoen euro. De samenwerking tussen Aprojects, goederenbehandelaar PSA en Port of Antwerp-Bruges werd dinsdag ondertekend in het Bosuilstadion. Het personeel van Aprojects zal de naam voor de vestiging mogen kiezen.