Mieke Vogels kan genieten van een schitterend uitzicht op de stad.
Volledig scherm
Mieke Vogels kan genieten van een schitterend uitzicht op de stad. © Laenen

Mieke Vogels: “Onze partij wordt geregeerd door angst”

"Onze vijf kleinkinderen maken ons gelukkig. Als ze me bellen, willen ze hun bompa horen. 'Of hij geen pijn heeft?' Zo lief." Mieke Vogels (65) heeft de actieve politiek ingeruild voor een andere voltijdse bezigheid: mantelzorger voor haar zieke man én trotse oma. Toch blijft ze als voorzitter van GroenPlus ook een kritische vrijwilliger: "Onze partij is te bang. We moeten ons niet de hele tijd afvragen of we een gedurfd idee wel kunnen verkopen."

63 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  2 jaar geleden
  Best niet op reageren, denk dat ze seniel aan het worden is. Heeft jaren in het parlement zitten slapen . Wist nooit waar de rest over bezig was. Dat soort pseudo politiekers hebben ze bij Groen. Alleen de premie's tellen en de vergoedingen .
 • censor

  2 jaar geleden
  Ze is inderdaad "anders gaan leven" hoort nu bij de bourgeoisie....haar rot op premie goed geïnvesteerd.....
 • gina duribreux

  2 jaar geleden
  schaamteloze groene mensen die hier 45jaar gewerkt hebben gespaard willen jullie bestelen om de grootte jan uit te hangen en wij moeten werken en verdienen om te leven politieker weet niet eens wat dat is werken maar vrijeheid van mensen is belangerijk en 85% van vuile lucht in belgie kom van buitenland zodus stoppen met zeveren en mensen bang maken zo triestig en Vlamingen op eerste plaats dit is normaal eerst onze kinderen en klein kinderen en dat zonder schaamte maar ja we weten groen denkt
 • patrick morel

  2 jaar geleden
  Groen wil de kerncentrales dicht en vervangen door gascentrale die een 15 miljard zullen kosten en dus de prijs van elektriciteit omhoog zullen jagen voor de burger. Cijfers van de CREGG, een klein miljard per jaar gedurende 15 jaar, is Groen bang om de burger de waarheid te vertellen. Geniet nog van je pervers hoge opstappremie, toen hoorden we je niet, zijn jullie nu toch zakkenvullers, groen, rood, blauw of oranje, allemaal dezelfden als het op zelfverrijking aankomt.
 • willem merken

  2 jaar geleden
  Beste Mieke, kijk gewoon eens naar de top van uw partij. En maak een uitvoerbaar, betaalbaar voorstel hoe dat jullie de energie gaan verzorgen (CO2-vrij) als de kerncentrales binnen 5,5 jaar gesloten zijn en wij allemaal elektrisch moeten gaan rijden. Vergeet de laadpalen niet op tijd te bestellen.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw