Meyrem Almaci (Groen): “Vliegschaamte is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatieven”

Nooit stond Groen er zo goed voor. De partij surft op de klimaathype, al neemt ze ook risico’s. Zoals: de slimme kilometerheffing en het vervangen van de salariswagen door het mobiliteitsbudget. In de peilingen is Groen de tweede grootste. Voorzitster Meyrem Almaci trekt de lijst in Antwerpen. Misschien wordt ze wel minister-president. “Wie wélke ambitie heeft, laat ik aan journalisten over. Ons verhaal draait rond een menselijker, eerlijker en gezonder beleid.”

10 reacties

 • Wesley Kenis

  2 jaar geleden
  Bied alternatieven hoor ik haar zeggen....zou u dan ook deze alternatieven willen zeggen want daar voor de ik de laatste 30 jaar toch niet over spreken....
 • Jan Boden

  2 jaar geleden
  Als ik hun programma lees, voel ik vooral veel Groenschaamte.
 • walter vermeulen

  2 jaar geleden
  Als dat het alternatief is en.vlaanderren stemt voor die partij dan met almacy en calvo aant roer is het tijd dat we over de grens eens gaan zien voor een jobke
 • Jean Paul Peelis

  2 jaar geleden
  Als ik het hier zo lees dan gaan ze allemaal winnen, dan wil iedereen MP worden. Velen zijn geroepen maar weinigen uitverkoren.
 • Karel Belmans

  2 jaar geleden
  Hopelijk zijn wij van dat vrouwmens na de verkiezingen verlost! Ik word telkenmale misselijk van haar optreden. Een ratelslang! En dan soms samen met Calvo! Onzin in het kwadraat. Ik moet aan mijn gezondheid denken; dus zap ik telkenmale weg, of lees ik het niet. Of zet ik mijn ecologische voetafdruk op straat waar de bedrijfswagen voor bij razen, de vliegtuigen boven mijn hoofd vliegen...en dan...ben ik terug relax!
 1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 2. Antwerps kleinkunstduo zoekt naar unieke locaties voor opnames: “We speelden al in het huis van Bart Peeters, terwijl hij naast ons repeteerde”
  Wilrijk/Edegem

  Antwerps kleinkunst­duo zoekt naar unieke locaties voor opnames: “We speelden al in het huis van Bart Peeters, terwijl hij naast ons repeteerde”

  Kleinkunstduo Timothy Van de Gejuchte (30) uit Wilrijk en Robin Van Araignien (31) uit Edegem maakten gretig gebruik van de coronaperiode om een nieuw muzikaal project op poten te zetten: met ‘Kennikuni’ trekt het duo maandelijks van de ene unieke locatie naar de andere om Nederlandstalige covers op te nemen. Vorige maand speelde ze nog bij Bart Peeters thuis: “Hij stelde ons meteen op ons gemak.”