Margareta Leemans (88), beter bekend als mevrouw Leemans van Leemans Kredieten, is overleden.
Volledig scherm
Margareta Leemans (88), beter bekend als mevrouw Leemans van Leemans Kredieten, is overleden. © Klaas De Scheirder

Mevrouw Leemans van “Lenen bij een vriendin” is overleden

Margareta Leemans (88), beter bekend als mevrouw Leemans van Leemans Kredieten, is overleden. Dat is bevestigd aan onze redactie. De reclameslogan van haar zaak “Lenen bij Mevrouw Leemans is lenen bij een vriendin”, groeide uit tot een begrip in het Antwerpse. De bekende kredietverstrekker overleed na een korte ziekte.

 1. ArmenTeKort toont eerste resultaten van de empowerment-barometer: 71% van de kanszoekende buddy’s wordt veerkrachtiger
  Antwerpen

  ArmenTe­Kort toont eerste resultaten van de empower­ment-barometer: 71% van de kanszoeken­de buddy’s wordt veerkrach­ti­ger

  De buddywerking van ArmenTeKort slaagt erin om mensen in kansarmoede veerkrachtiger in het leven te doen staan, dat blijkt uit de empowerment-barometer. Daarnaast maakt het buddytraject kansrijke mensen ook bewuster van de problematiek. “Je weet pas echt wat het is om elke dag te overleven als je naast iemand in kansarmoede hebt gewandeld”, klinkt het bij de organisatie.
 2. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.