Een "Emergency Respons Team" van de Antwerpse politie verplaatst zich op de moto. De bijrijder springt langs achter van de motor om tussen te komen.
Volledig scherm
Een "Emergency Respons Team" van de Antwerpse politie verplaatst zich op de moto. De bijrijder springt langs achter van de motor om tussen te komen. © Klaas De Scheirder

Met machinegeweer op de motor: politie Antwerpen stelt nieuw, zwaarbewapend interventieteam voor

Het Snelle Respons Team (SRT) van de Antwerpse politie kenden we al. Nu komt er een nog sneller team, het Emergency Respons Team. Het ERT bestaat uit twee zwaarbewapende agenten op een BMW-motor die snel en vlot door een menigte kunnen laveren. Zoals op koopjesdagen op de Meir of bij het eindejaarsvuurwerk waar elk jaar 100.000 toeschouwers opdagen. 

36 reacties

 • Jef Denijs

  3 jaar geleden
  Hun 'klanten' zijn zelfs beter bewapend. Waar die drugscriminelen die wapens vandaan halen is me een raadsel.
 • johny daneels

  3 jaar geleden
  Schitterend, dank u bart de wever
 • Frank De Belie

  3 jaar geleden
  Schitterend initiatief.Dit is jammergenoeg vandaag absoluut nodig in een grote stad waar criminelen al met granaten beginnen gooien
 • John Rogers

  3 jaar geleden
  Machinegeweren en menigte (?) maar gros van de menigte juichende het nog toe, wat is dan de volgende overtreffende stap, bazooka's ?
 • Evelien Delen

  3 jaar geleden
  Geweldig initiatief!
 1. Secretariaatsmedewerkster Diane Vergauwen met pensioen na 59 jaar op Sint-Annacollege
  Linkeroever

  Secretari­aats­me­de­werk­ster Diane Vergauwen met pensioen na 59 jaar op Sint-Annacolle­ge

  De laatste schooldag betekent ook altijd een beetje afscheid nemen. Van leerlingen die naar een andere school gaan en van leerlingen die afstuderen, maar ook van leerkrachten en andere personeelsleden die met pensioen gaan bijvoorbeeld. Vandaag was de laatste werkdag van Diane Vergauwen aan het secretariaat op het Sint-Annacollege Campus 2.3 op Linkeroever , 59 jaar verbonden te zijn geweest aan de school.
 2. “Gewoon pakken die kerel, en klaar.” 8 leden van motorclub No Surrender veroordeeld voor verijdelde ‘strafexpeditie’
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Gewoon pakken die kerel, en klaar.” 8 leden van motorclub No Surrender veroor­deeld voor verijdelde ‘strafexpe­di­tie’

  Acht leden van de motorclub No Surrender zijn door de Antwerpse rechtbank veroordeeld tot celstraffen tot 4 jaar. De mannen werden in mei vorig jaar gearresteerd toen een SRT-team hen klemreed op de Luitenant Lippenslaan. Ze bleken enkele doorgeladen vuurwapens in de auto te hebben liggen en de politie had reden om te denken dat ze iemand aan het zoeken waren. “Hij moet teruggeven wat hij gestolen heeft, anders heeft hij pech.”