Een "Emergency Respons Team" van de Antwerpse politie verplaatst zich op de moto. De bijrijder springt langs achter van de motor om tussen te komen.
Volledig scherm
Een "Emergency Respons Team" van de Antwerpse politie verplaatst zich op de moto. De bijrijder springt langs achter van de motor om tussen te komen. © Klaas De Scheirder

Met machinegeweer op de motor: politie Antwerpen stelt nieuw, zwaarbewapend interventieteam voor

Het Snelle Respons Team (SRT) van de Antwerpse politie kenden we al. Nu komt er een nog sneller team, het Emergency Respons Team. Het ERT bestaat uit twee zwaarbewapende agenten op een BMW-motor die snel en vlot door een menigte kunnen laveren. Zoals op koopjesdagen op de Meir of bij het eindejaarsvuurwerk waar elk jaar 100.000 toeschouwers opdagen. 

37 reacties

 • Piet Mondriaan

  1 jaar geleden
  Hahaha, een BMW 1200gs om vlot en soepeltjes door de binnenstad en menigte te manoeuvreren????? Daar zijn wel betere en veel geschiktere opties voor. Waarom zo'n zware marketingmachine??
 • Jef Denijs

  1 jaar geleden
  Hun 'klanten' zijn zelfs beter bewapend. Waar die drugscriminelen die wapens vandaan halen is me een raadsel.
 • johny daneels

  1 jaar geleden
  Schitterend, dank u bart de wever
 • Frank De Belie

  1 jaar geleden
  Schitterend initiatief.Dit is jammergenoeg vandaag absoluut nodig in een grote stad waar criminelen al met granaten beginnen gooien
 • John Rogers

  1 jaar geleden
  Machinegeweren en menigte (?) maar gros van de menigte juichende het nog toe, wat is dan de volgende overtreffende stap, bazooka's ?
 1. Terrassen open op 8 mei, Antwerpen is er klaar voor: “Veel mensen willen buiten zitten, zelfs met paraplu”
  Antwerpen

  Terrassen open op 8 mei, Antwerpen is er klaar voor: “Veel mensen willen buiten zitten, zelfs met paraplu”

  De kogel is door de kerk: vanaf zaterdag 8 mei mogen cafés en restaurants opnieuw klanten bedienen op het terras. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) liet eerder al verstaan dat hij voorstander is van het heropenen van terrassen. De stad zal dan ook opnieuw toestaan dat horecazaken een uitbreiding aanvragen voor hun terras, net als vorig jaar. “Of dit rendabel zal zijn, hangt vooral af van het weer”, klinkt het dan weer bij café-uitbater David Joris van café Zeezicht.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Voorzitter Bjorn Verhoeven en Antwerp Giants tegen Limburg United en Aalst: “We houden rekening met een vertrek van Vrenz Bleijenbergh”
  Euromillions League basketbal

  Voorzitter Bjorn Verhoeven en Antwerp Giants tegen Limburg United en Aalst: “We houden rekening met een vertrek van Vrenz Bleijen­bergh”

  Belangrijk weekend voor Telenet Giants Antwerp. Nu een plaats in de top twee zo goed als niet meer haalbaar is, moet alle aandacht naar het verdedigen van de derde plaats. Met vrijdag de verplaatsing naar Limburg United en zondag een thuismatch tegen Aalst, treft Giants zijn twee belangrijkste concurrenten voor de derde plaats.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. In het spoor van het Snelle Respons Team van de Antwerpse politie: “Cercle Brugge is met twee bussen, die kunnen we wel aan!”
  PREMIUM

  In het spoor van het Snelle Respons Team van de Antwerpse politie: “Cercle Brugge is met twee bussen, die kunnen we wel aan!”

  Straks komt de Antwerspe politie weer tot leven in nieuwe afleveringen van tv-docu Politie 24/7 op Eén. Deze keer is ook een rol weggelegd voor het Snelle Respons Team, het team dat burgemeester De Wever in 2015 oprichtte na de terreuraanslag op Charlie Hebdo in Parijs. De kritiek uit de beginperiode is verstomd. Het SRT is vandaag een efficiënte steundienst die vorig jaar 759 arrestaties verrichte. 155 arrestanten liepen met een wapen rond. We zetten ons op de achterbank van hun gepantserde Audi Q7 en maken de analyse van vier jaar SRT.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"