Baby Pia kan nu een kwartier zelfstandig zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Baby Pia kan nu een kwartier zelfstandig zitten. © TeamPia

Met baby Pia gaat het beter dan ooit, maar mama Ellen is kritisch voor ministers De Block en Beke: “Veel beloftes, maar nog weinig van in huis gekomen”

Vandaag is baby Pia 18 maanden oud geworden, en ze doet het beter dan ooit: de voorbije maand ging ze van 5 seconden zelfstandig zitten naar 20 minuten, soms zelfs een halfuurtje. Maar mama Ellen De Meyer blijft opvallend kritisch voor ministers De Block (Open Vld) en Beke (CD&V). “Er is in België nog steeds niets veranderd: de strijd is niet over, ze is nog maar net begonnen.”

  1. 
Zoo in de bres voor goudkopleeuwapen in Braziliaans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Zoo in de bres voor goudkop­leeuw­a­pen in Brazili­aans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”

    ZOO Antwerpen is niet alleen bekommerd om het welzijn van dieren in hun eigen dierentuin, ze doet ook over de hele wereld onderzoek om soorten beter te kunnen beschermen. Door de ontbossing van het Braziliaanse regenwoud bijvoorbeeld wordt het leefgebied van goudkopleeuwapen steeds kleiner. Dankzij onderzoek van Kristel De Vleeschouwer (49) van ZOO Antwerpen blijkt dat de dieren wél kunnen overleven wanneer cacaotelers de hoge bomen op hun plantages laten staan. Er is nu een plan uitgewerkt om de beestjes meer kansen te bieden.