De Bisschopstraat en de Constitutiestraat waren de dag van de feiten in 2021 een tijd afgesloten voor het verkeer. Op verschillende plaatsen waren bloedvlekken te zien van het slachtoffer.
Volledig scherm
De Bisschopstraat en de Constitutiestraat waren de dag van de feiten in 2021 een tijd afgesloten voor het verkeer. Op verschillende plaatsen waren bloedvlekken te zien van het slachtoffer. © Marc De Roeck

Messentrekker riskeert 7 jaar cel maar ontkent moordpoging

AntwerpenHet openbaar ministerie heeft woensdag zeven jaar cel gevorderd voor Otman B. (37). Tijdens een vechtpartij vorig jaar zou hij Adil A. vijf keer met een mes hebben gestoken. De dertiger, die vervolgd wordt voor poging tot moord, ontkent dat hij de messteken had toegebracht.

  1. Negen vluchtelingen stappen in pilootproject van Wijnegems voedselbedrijf met stad Antwerpen: “Integratie in de maatschappij begint allemaal op de werkvloer”
    PREMIUM
    Wijnegem/Antwerpen

    Negen vluchtelin­gen stappen in pilootpro­ject van Wijnegems voedselbe­drijf met stad Antwerpen: “Integratie in de maatschap­pij begint allemaal op de werkvloer”

    Maandagochtend begonnen negen vluchtelingen aan hun nieuwe baan bij Gomad, een voedingsbedrijf uit Wijnegem. Opvallend is dat ze op de werkvloer ook IT-lessen en een cursus Nederlands aangeboden krijgen. Gomad werkt hiervoor samen met de stad Antwerpen, die voor de instroom én de uitbetaling zorgt: “Ook voor andere bedrijven in de randgemeenten die zich hiervoor openstellen kan de stad veel betekenen”, moedigt schepen voor Sociale Zaken Tom Meeuws (Vooruit) aan.