30 november: Melikan Kucam zit in de correctionele rechtbank in Antwerpen. Hij wordt ervan beschuldigd verschillende Syrische gezinnen veel te hoge bedragen te hebben gevraagd voor de mogelijkheid om hun familieleden die nog in Syrië verbleven in aanmerking te laten komen voor een humanitair visum.
Volledig scherm
30 november: Melikan Kucam zit in de correctionele rechtbank in Antwerpen. Hij wordt ervan beschuldigd verschillende Syrische gezinnen veel te hoge bedragen te hebben gevraagd voor de mogelijkheid om hun familieleden die nog in Syrië verbleven in aanmerking te laten komen voor een humanitair visum. © Photo News

Melikan Kucam spreekt op tweede dag proces: “Dit proces berust op jaloezie en politieke afrekening”

AntwerpenHet proces tegen Melikan Kucam werd vandaag hervat in de correctionele rechtbank van Antwerpen. Kucam kreeg in 2017 de opdracht van toenmalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) om lijsten op te stellen van familieleden van mensen uit de Assyrische gemeenschap die nog vastzaten in Syrisch oorlogsgebied en die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. Voor een plaatsje op die lijsten zou Kucam mensen zeer hoge bedragen hebben aangerekend, hoewel die aanvraagprocedure eigenlijk gratis is. Zelf blijft hij volhouden dat hij volkomen onschuldig is.

 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre