Lindsay, 13-jarig meisje dat zwaar toegetakeld werd door enkele medeleerlingen van het Stedelijk Lyceum in Merksem
Volledig scherm
Lindsay, 13-jarig meisje dat zwaar toegetakeld werd door enkele medeleerlingen van het Stedelijk Lyceum in Merksem © Photo News

Meisjes van 12 en 13 jaar opgepakt voor agressie aan schoolpoort in Merksem

De Antwerpse politie heeft vandaag twee minderjarigen, meisjes van 12 en 13 jaar, opgepakt voor de vechtpartij aan de schoolpoort van het Stedelijk Lyceum in Merksem. Daar werd de 13-jarige Lindsay na schooltijd in elkaar geslagen door een groepje medeleerlingen. De twee opgepakte meisjes zijn onder voorwaarden weer vrijgelaten. “Zij beseffen dat hun gedrag ontoelaatbaar is”, zegt advocaat Bart Vanmarcke.

57 reacties

 • Marc Camp

  3 jaar geleden
  laten we eerlijk zijn. Dit gedrag is niet goed te praten. Maar ik dacht dat het er meer dan 2 waren. Gaan ze alleen deze 2 straffen. Mocht ik van die school zijn zou ik weten welke straf de pesters zouden krijgen. Alleen zullen snel hun ouders hierover hun beklag komen doen, want hun kind is wel een engeltje. Het slachtoffer is fout. Of denk je dat dit vroeger al niet het geval was. Juist er is nog niets veranderd. Pestgedrag en geweld wort nog altijd getolereerd.
 • Hilde

  3 jaar geleden
  Normaal worden de ouders toch verantwoordelijk gesteld voor hun minderjarige kinderen? Of telt dat niet voor iedereen.
 • carine vansteenkiste

  3 jaar geleden
  En deze die dit gefilmd hebben. Ook niet normaal. Laten die 2 gewoon begaan. En er waren er zo te zien nog die erop stonden te kijken, zonder te reageren. Waarom worden die 2 ook niet van school gestuurd ?
 • Erwin VD

  3 jaar geleden
  Goed dat ze zijn opgepakt en onder voorwaarden terug thuis zijn. Doch een internering in een gesloten jeugdinstelling voor één maand had beter tot inzicht kunnen dienen. Nu boos vingertje en terug thuis met voorwaarden, waarvan ze geen last hebben is ook maar niets hé, zeker als de ouders van hen niet meespelen! Wie zal het controleren?
 • luk hendrickx

  3 jaar geleden
  Indien het de rechter zijn dochter zou geweest zijn, had hij ze dan ook vrijgelaten? Natuurlijk hebben ze ingezien dat het niet mag, anders werden ze zwaarder bestraft...tot het volgende incident. Schoolverwijs zo de minimumstraf moeten zijn.
 1. Slachtoffer (27) pakt kogel die voor criminele broer was bedoeld; schietpartij gelinkt aan drugsmilieu
  Play
  Hoboken

  Slachtof­fer (27) pakt kogel die voor criminele broer was bedoeld; schietpar­tij gelinkt aan drugsmili­eu

  De 27-jarige Abdelhalim L. is aan de beterhand nadat hij dinsdagavond aan zijn voordeur in de Lageweg in Hoboken werd neergeschoten. Een onbekende man belde aan en loste onmiddellijk een schot op Abdelhalim die de deur opendeed. Het slachtoffer heeft een onbesproken reputatie. Dat kan niet gezegd worden van zijn broer Abderrahim die wél gekend is voor criminele feiten gelinkt aan het drugsmilieu. Het onderzoek loopt volop. Er is nog geen verdachte opgepakt.