Lindsay, 13-jarig meisje dat zwaar toegetakeld werd door enkele medeleerlingen van het Stedelijk Lyceum in Merksem
Volledig scherm
Lindsay, 13-jarig meisje dat zwaar toegetakeld werd door enkele medeleerlingen van het Stedelijk Lyceum in Merksem © Photo News

Meisjes van 12 en 13 jaar opgepakt voor agressie aan schoolpoort in Merksem

De Antwerpse politie heeft vandaag twee minderjarigen, meisjes van 12 en 13 jaar, opgepakt voor de vechtpartij aan de schoolpoort van het Stedelijk Lyceum in Merksem. Daar werd de 13-jarige Lindsay na schooltijd in elkaar geslagen door een groepje medeleerlingen. De twee opgepakte meisjes zijn onder voorwaarden weer vrijgelaten. “Zij beseffen dat hun gedrag ontoelaatbaar is”, zegt advocaat Bart Vanmarcke.

57 reacties

 • Marc Camp

  3 jaar geleden
  laten we eerlijk zijn. Dit gedrag is niet goed te praten. Maar ik dacht dat het er meer dan 2 waren. Gaan ze alleen deze 2 straffen. Mocht ik van die school zijn zou ik weten welke straf de pesters zouden krijgen. Alleen zullen snel hun ouders hierover hun beklag komen doen, want hun kind is wel een engeltje. Het slachtoffer is fout. Of denk je dat dit vroeger al niet het geval was. Juist er is nog niets veranderd. Pestgedrag en geweld wort nog altijd getolereerd.
 • Hilde

  3 jaar geleden
  Normaal worden de ouders toch verantwoordelijk gesteld voor hun minderjarige kinderen? Of telt dat niet voor iedereen.
 • carine vansteenkiste

  3 jaar geleden
  En deze die dit gefilmd hebben. Ook niet normaal. Laten die 2 gewoon begaan. En er waren er zo te zien nog die erop stonden te kijken, zonder te reageren. Waarom worden die 2 ook niet van school gestuurd ?
 • Erwin VD

  3 jaar geleden
  Goed dat ze zijn opgepakt en onder voorwaarden terug thuis zijn. Doch een internering in een gesloten jeugdinstelling voor één maand had beter tot inzicht kunnen dienen. Nu boos vingertje en terug thuis met voorwaarden, waarvan ze geen last hebben is ook maar niets hé, zeker als de ouders van hen niet meespelen! Wie zal het controleren?
 • lukas wouters

  3 jaar geleden
  Indien het de rechter zijn dochter zou geweest zijn, had hij ze dan ook vrijgelaten? Natuurlijk hebben ze ingezien dat het niet mag, anders werden ze zwaarder bestraft...tot het volgende incident. Schoolverwijs zo de minimumstraf moeten zijn.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.