Mohamed R. had volgens het federaal parket geen terreurplannen.
Volledig scherm
Mohamed R. had volgens het federaal parket geen terreurplannen. © rr

‘Meirterrorist’ riskeert 2 jaar cel voor wapenbezit en drugsgebruik: “Hij had géén terroristisch motief”

De Fransman Mohamed R., die in 2017 paniek zaaide door over de Meir in Antwerpen te rijden, riskeert 2 jaar cel en een geldboete voor illegaal wapenbezit, drugsgebruik en enkele verkeersovertredingen. Er werd eerst gedacht dat de veertiger een aanslag wilde plegen, maar hij bleek uiteindelijk geen terroristisch motief te hebben.

2 reacties

 • Rudy Deglain

  2 jaar geleden
  Dit kan enkel in België. Hoe lang gaat het nog duren voor de burger het recht in eigen handen neemt? Je wordt als gangster gesteund door politie en justitie. De brave werkende en belasting betalende Belg is niks waard voor justitie. Regelrechte schande
 • Roger Rymen

  2 jaar geleden
  2 jaar cel wordt NOOIT uitgevoerd. Die man kan rustig terug naar huis.
 1. Voorzitter Bjorn Verhoeven en Antwerp Giants tegen Limburg United en Aalst: “We houden rekening met een vertrek van Vrenz Bleijenbergh”
  Euromillions League basketbal

  Voorzitter Bjorn Verhoeven en Antwerp Giants tegen Limburg United en Aalst: “We houden rekening met een vertrek van Vrenz Bleijen­bergh”

  Belangrijk weekend voor Telenet Giants Antwerp. Nu een plaats in de top twee zo goed als niet meer haalbaar is, moet alle aandacht naar het verdedigen van de derde plaats. Met vrijdag de verplaatsing naar Limburg United en zondag een thuismatch tegen Aalst, treft Giants zijn twee belangrijkste concurrenten voor de derde plaats.
 2. Van het MAS en brouwerij De Koninck tot de Bourlaschouwburg: 20 bloklocaties zetten de deuren open voor studenten
  Antwerpen

  Van het MAS en brouwerij De Koninck tot de Bourla­schouw­burg: 20 blokloca­ties zetten de deuren open voor studenten

  Van maandag 19 april tot en met vrijdag 25 juni kunnen studenten weer op een veilige manier samen blokken tijdens STUDY360, het project van studentenplatform STAN waarbij unieke locaties hun deuren open zetten als studieruimte. STUDY360 bestaat ondertussen vijf jaar en is telkens een groot succes bij zowel studenten als de locatiepartners, zoals het MAS, de Bourlaschouwburg of brouwerij De Koninck.
 3. Na kritiek over ‘dure en onbetrouwbare’ fietsbrug over Schelde: Fietsersbond en mobiliteitsexpert pleiten voor kabelbaan
  PREMIUM
  Antwerpen

  Na kritiek over ‘dure en onbetrouw­ba­re’ fietsbrug over Schelde: Fietsers­bond en mobili­teits­ex­pert pleiten voor kabelbaan

  De piste van een kabelbaan over de Schelde in Antwerpen moet deftig onderzocht worden. Dat vinden zowel de Fietsersbond als mobiliteitsexpert Dirk Lauwers (UAntwerpen). Eind vorig jaar bereikten de stad Antwerpen en Vlaanderen een akkoord over de bouw van een hefbrug voor voetgangers en fietsers tegen 2024. Maar die keuze botst op felle kritiek.
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"