Max Greyson tijdens een van zijn voorstellingen.
Volledig scherm
Max Greyson tijdens een van zijn voorstellingen. © RV/Hans Stockmans

Max Greyson schrijft jaar lang gedichten voor CC De Kern

Stads- en dorpsdichters hadden we al, maar met Antwerpenaar Max Greyson (31) is er nu ook een dichter voor een cultuurcentrum. Niet toevallig CC De Kern, want Greyson is geboren en getogen in het district Wilrijk. Hij is voorlopig voor een jaar aangesteld en zal in die tijd minstens vijf gedichten schrijven.

0 reacties

 1. Volgende stap in opwaardering Kievitplein: stad koopt oude Dominicanenkerk en bijhorende klooster
  PREMIUM
  Antwerpen

  Volgende stap in opwaarde­ring Kievit­plein: stad koopt oude Dominica­nen­kerk en bijhorende klooster

  De opwaardering van de Antwerpse Kievitwijk gaat een nieuwe fase in. Want binnenkort wordt de verloederde Copernicussite aangepakt. Een timing is er nog niet, maar met de aankoop van de oude Dominicanenkerk en het bijhorende klooster heeft de stad alvast een eerste stap gezet. Culturele organisaties Studio Start en Kunsthal City Extra, die op de site hun vaste stek hebben, hopen dat hun werking niet in het gedrang komt.
 1. Dokwerkster Fatima (34) maakte ook voor programma ‘De Sterkste Handen’ haar handen al vuil: “Zet me alsjeblieft nooit achter een bureau”
  Antwerpen

  Dokwerk­ster Fatima (34) maakte ook voor programma ‘De Sterkste Handen’ haar handen al vuil: “Zet me alsje­blieft nooit achter een bureau”

  Vanavond is ze als één van de vier vrouwelijke kandidaten in ‘De Sterkste Handen’ te zien op VTM, maar Fatima Ellouzati (34) verdiende eerder al haar strepen als vrouw in een mannenbastion. Als dokwerkster staat ze ‘s nachts aan een haventerminal waar ze één van de weinige vrouwelijke werkneemsters is: “Mijn vriendinnen verklaarden me gek: ‘Zou je dat wel doen?”
 2. Listige oplichters die diamanthandelaren hun handelswaar afnamen riskeren tot 37 maanden cel: “You got your chance. Good luck and goodbye.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Listige oplichters die diamanthan­de­la­ren hun handels­waar afnamen riskeren tot 37 maanden cel: “You got your chance. Good luck and goodbye.”

  Hrair C. en 8 andere beklaagden beloofden verschillende diamanthandelaren dat ze hun handelswaar als tussenpersoon zouden doorverkopen, als ze de diamanten maar in consignatie gaven. In werkelijkheid verkochten ze de diamanten ver onder de marktwaarde en zagen de oorspronkelijke eigenaars geen cent meer terug. Daarom riskeren ze nu tot meer dan 3 jaar cel. “Wanneer mensen naar hun geld of diamanten vroegen, trok hij soms een mes of vertelde hij hen dat hij banden had met Hezbollah.”