Maryna Mai verkoopt Indonesische meubels op haar platform Codesignhub.
Volledig scherm
Maryna Mai verkoopt Indonesische meubels op haar platform Codesignhub. © Klaas De Scheirder

Maryna (38) verkoopt meubels uit haar thuisland Indonesië: “Elk stuk is uniek”

AntwerpenIn de Stadsfeestzaal is vandaag een bijzondere expositie geopend. Maryna Mai (38), een Antwerpse met Indonesische roots, stelt er haar collectie duurzame, Indonesische meubels voor, zoals salontafels gemaakt uit versteend hout. Maryna startte onlangs een eigen platform op, Codesignhub, om Europese klanten in contact te brengen met Indonesische ambachtslieden. “Zo leren klanten het prachtige Indonesië kennen via meubels", aldus Maryna.

 1. Turkse toponderneemster Gamze Cizrelli (55) opent eerste Belgische filiaal van restaurant BigChefs aan Rooseveltplaats: “Combinatie van Turkse en Belgische keuken”
  PREMIUM

  Turkse toponder­neem­ster Gamze Cizrelli (55) opent eerste Belgische filiaal van restaurant BigChefs aan Roosevelt­plaats: “Combinatie van Turkse en Belgische keuken”

  In januari stond ze nog in het prestigieuze magazine Forbes als een van de 50 invloedrijkste vrouwen boven de 50, vandaag stelt Gamze Cizrelli (55) de eerste Belgische vestiging van haar internationale restaurantketen BigChefs voor. Het restaurant opent op 28 maart vlak naast het operagebouw in Antwerpen, de keten is wereldwijd bekend om een combinatie van Turkse en internationale gerechten. “Ik wil een rolmodel zijn voor andere vrouwelijke onderneemsters”, aldus Cizrelli.
  Antwerpen
 2. “Misschien hebben we met de islam wel een bondgenoot tegen woke”: Jong N-VA’er Dominic Potters (27) bijt van zich af na de zoveelste verdwenen poster op de Universiteit Antwerpen
  PREMIUM

  “Misschien hebben we met de islam wel een bondgenoot tegen woke”: Jong N-VA’er Dominic Potters (27) bijt van zich af na de zoveelste verdwenen poster op de Universi­teit Antwerpen

  De Universiteit Antwerpen is té woke. Althans volgens de studentenvereniging van N-VA, die met lede ogen aanzag hoe promotieaffiches van Bart De Wevers boektour ‘door linkse studenten’ in een mum van tijd van de muren werden getrokken. Tijd voor een gesprek met woordvoerder van N-VA StuAnt Dominic Potters (27), die in zijn pen kroop voor een opinie. Over een anti-woke revolutie in de academische wereld en of het nog cool is om Vlaams te zijn: “Het confederalisme is misschien wel het hoogste goed. Maar zelfs voor het hoogste goed laat je geen principes vallen.”
  Antwerpen