De burgers en belangenverenigingen kwamen niet enkel samen om te protesteren tegen het PFOS-debacle, ook het klimaat in het algemeen stond op de agenda: "PFOS was de druppel die de emmer deed overlopen."
Volledig scherm
De burgers en belangenverenigingen kwamen niet enkel samen om te protesteren tegen het PFOS-debacle, ook het klimaat in het algemeen stond op de agenda: "PFOS was de druppel die de emmer deed overlopen." © Klaas De Scheirder

‘Mars voor gezonde haven en stad’ brengt honderden burgers op de been aan Operaplein: “PFOS was de druppel die de emmer deed overlopen”

AntwerpenMet 420 waren ze, de mensen die tegen het PFOS-debacle én voor een beter klimaatbeleid kwamen protesteren. Allerlei belangenverenigingen, van de vakbond ABVV tot het Boerenforum, kwamen er om 11 uur samen met muziek en banners en trokken in troep richting het Havenhuis. De Grootouders voor het Klimaat waren ook van de partij: “We willen een betere wereld voor de toekomstige generatie wanneer wij er niet meer zijn.”

  1. Proefproject in Begijnenstraat voor gevangenissen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”
    Antwerpen

    Proefpro­ject in Begijnen­straat voor gevangenis­sen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”

    Eén interview en je kan beginnen als penitentiair beambte in de gevangenissen van de provincie Antwerpen. De verplichte computertesten bij het selectiebureau Selor worden afgeschaft. Met dat proefproject pakt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) het personeelstekort aan in de gevangenissen van Antwerpen, Beveren en de Kempen. De nieuwe cipiers krijgen een tijdelijk contract.