De gestolen fiets werd terugbezorgd aan de eigenaar.
Volledig scherm
De gestolen fiets werd terugbezorgd aan de eigenaar. © Politiezone Antwerpen

Man steelt plooifiets maar wordt verraden door extra fietswiel

AntwerpenDe politie heeft donderdag een fietsdief gearresteerd in het centrum van Antwerpen. De verdachte was ook in het bezit van drugs. De fiets werd in beslag genomen en teruggegeven aan de eigenaar. 

 1. Buiten koerierbedrijven GLS en PostNL hun chauffeurs uit? Monsterproces tegen toplui van start: “Chauffeurs hebben geen enkele stem”
  Antwerpen/Puurs

  Buiten koerierbe­drij­ven GLS en PostNL hun chauffeurs uit? Monsterpro­ces tegen toplui van start: “Chauffeurs hebben geen enkele stem”

  De toplui van pakjesdiensten PostNL (Rudy Van Rillaer) en GLS (Luc De Schryver) staan voor de rechtbank op verdenking van sociale fraude. De manier waarop zij onderaannemers tewerkstellen, strookt volgens de Antwerpse arbeidsauditeur niet met de wetgeving op de sociale zekerheid (RSZ). Bij 52 koerierbedrijfjes die voor PostNL of GLS werken, zijn inbreuken op de belastingen of RSZ-wetgeving vastgesteld. Het monsterproces start volgend jaar op 2 september.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Rubenskapel in Antwerpse Sint-Jacobskerk geselecteerd voor ‘Erfgoed Challenge’
  Antwerpen

  Rubenska­pel in Antwerpse Sint-Jacobskerk geselec­teerd voor ‘Erfgoed Challenge’

  Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), de instelling die Belgisch erfgoed documenteert, bestudeert en conserveert, organiseert voor de eerste keer de ‘Erfgoed Challenge’, een initiatief om erfgoedschatten in de kijker te zetten. In Antwerpen is het interieur van de Rubenskapel in de Sint-Jacobskerk geselecteerd. Stemmers van het winnende erfgoedobject maken kans op een eeuwig geldend toegangsticket voor hun favoriete erfgoed.