De fietsenparking onder het Koningin Astridplein.
Volledig scherm
De fietsenparking onder het Koningin Astridplein. © Benoit De Freine

Man steelt fiets in parking onder Koningin Astridplein

AntwerpenDe politie heeft zaterdag een fietsdief betrapt aan het Centraal Station. De man had ook drugs op zak. Hij werd gearresteerd.

 1. Omstreden Antwerpse goudfabriek naar de rechter na flyeractie Groen: “Pamflet bevat foute info”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Omstreden Antwerpse goudfa­briek naar de rechter na flyeractie Groen: “Pamflet bevat foute info”

  Het zit er bovenarms op tussen de Antwerpse goudraffinaderij Value Trading en de partij Groen. De goudfabriek stapt naar de rechtbank tegen flyers die werden verspreid door de Antwerpse afdeling van Groen. In die flyers wordt opgeroepen om een bezwaarschrift in te dienen tegen de nieuwe aanvraag van Value Trading voor een verlenging van zijn omgevingsvergunning. Value Trading beweert dat de documenten foutieve informatie bevatten.
 2. Slechts 60 mensen dagen op voor proefproject apenpokkenvaccin. Crevits wijzigt strategie om preventieve vaccinatie “zo laagdrempelig mogelijk” te maken
  4

  Slechts 60 mensen dagen op voor proefpro­ject apenpokken­vac­cin. Crevits wijzigt strategie om preventie­ve vaccinatie “zo laagdrempe­lig mogelijk” te maken

  Het proefproject in Antwerpen waarbij mensen zich preventief kunnen laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus kent een trage start. Er werd gemikt op 1.120 personen, maar volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) zijn er donderdag maar 60 mensen effectief ingeschreven om hun vaccin te komen halen. Daarom werd vandaag gekeken naar manieren om de drempel te verlagen.
 3. Heraanleg Boekenberglei-Gitschotellei-Drakenhoflaan én verplaatsing keerlus goedgekeurd, ondanks protest: “Voortbestaan markt bedreigd”
  PREMIUM
  Borgerhout/Deurne

  Heraanleg Boeken­berglei-Gitschotel­lei-Drakenhof­laan én verplaat­sing keerlus goedge­keurd, ondanks protest: “Voortbe­staan markt bedreigd”

  Het Antwerpse stadsbestuur heeft het definitieve ontwerp voor de heraanleg van het grootste deel van de Boekenberglei en delen van de Gitschotellei en de Drakenhoflaan, op de grens van Deurne en Borgerhout, goedgekeurd. Ook wordt de huidige keerlus van de tram verplaatst naar de Gitschotellei/Drakenhoflaan - Boekenberglei – Cruyslei. De plannen stuiten op veel verzet, onder meer van het district Borgerhout.