Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga

Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostituees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrachting is, gaan veel mannen zweten”

AntwerpenIs het verkrachting wanneer een klant van een prostituee ervandoor gaat zonder te betalen? Dat was dinsdag een belangrijke vraag in de rechtszaak tegen Laurent V.N. (39). Hij zou 24 vrouwen zo om de tuin geleid hebben, al is dat niet de enige aanklacht. Met valse soa-tests overtuigde hij sommigen om zonder condoom te vrijen, en hij zou ook met één slachtoffer ongewenste seksuele handelingen gesteld hebben. “Moet hij behandeld worden? Ja”, aldus zijn advocate. “Maar hij heeft nooit bijvoorbeeld een vrouw van haar fiets gesleurd.”

  1. 40 maanden cel voor man die eigen kinderen ontvoerde: “Hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”
    PREMIUM
    Antwerpen/Hasselt

    40 maanden cel voor man die eigen kinderen ontvoerde: “Hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”

    Khaled A. (49) gaat voor 40 maanden de gevangenis in. Op 1 augustus vorig jaar verdoofde hij zijn ex-vrouw en nam hij hun beide kinderen mee naar Egypte, om er dan voor te zorgen dat die niet meer konden terugkeren. Het werd het begin van een lange lijdensweg voor moeder Issa (39) die haar kinderen al een jaar niet meer heeft gezien. “Het is een eerste stap, maar hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”