Het incident deed zich voor in premetrostation Diamant onder het Centraal Station in Antwerpen (illustratiebeeld).
Volledig scherm
Het incident deed zich voor in premetrostation Diamant onder het Centraal Station in Antwerpen (illustratiebeeld). © Klaas De Scheirder

Man (20) slaat controleur De Lijn (38) in elkaar met metalen staaf: “Dit is poging tot doodslag”

Een 38-jarige controleur van vervoersmaatschappij De Lijn is zaterdagochtend vanuit het niets aangevallen door een twintigjarige man in het metrostation onder Antwerpen-Centraal. De controleur maande de man aan om te stoppen met roken op het perron, waarop hij werd aangevallen met een metalen staaf. Het slachtoffer is zeker tien dagen werkonbekwaam. De verdachte werd voorgeleid voor poging doodslag en blijft aangehouden.

54 reacties

 • maurice snelders

  1 jaar geleden
  Correct verwoord van Peter verhulst.
 • Guy Van Severen

  1 jaar geleden
  Pieter Verhulst, je kan het niet beter omschrijven !!!!
 • Roger Rymen

  1 jaar geleden
  Inderdaad, Pieter Verhulst! En ook: "Blijft aangehouden " - totdat een rechter zich met hem bezig houdt wordt dan op de kortst mogelijke termijn vrijgelaten om volgende maand opnieuw zijn gewelddadige frustraties op iemand uit te werken.
 • Pieter Verhulst

  1 jaar geleden
  België kennend zal eerst intern onderzoek gebeuren of controleur wel correct handelde om hem vervolgens te ontslaan en de ongetwijfeld psychologisch verwaarloosde arme dader vrijspreken en een schadevergoeding geven bovenop zijn huidige uitkering.
 • GUY MAMPAEY

  1 jaar geleden
  Hopelijk komt het goed met de controleur.En wordt de dader degelijk gestraft.Dit gebeuren is er over. Bewapen de controleurs.Ik vrees dat dit meermaals kan gebeuren.
 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Arne (30) was een half jaar chronisch ziek door corona: “Ik geloof nu in de genezende kracht van het eigen lichaam”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Arne (30) was een half jaar chronisch ziek door corona: “Ik geloof nu in de genezende kracht van het eigen lichaam”

  Arne Van Damme (30) uit Wilrijk geraakte in het begin van de coronacrisis besmet en was nadien meer dan een half jaar chronisch ziek. Wegens een gebrek aan voldoende officiële informatie zocht hij zelf naar behandelingsstrategieën om zichzelf te genezen. Ondertussen is hij volledig hersteld en vertelt hij over zijn ziekteverloop met ups en downs. “Ik kijk nu volledig anders naar gezondheid.”
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo