Het incident deed zich voor in premetrostation Diamant onder het Centraal Station in Antwerpen (illustratiebeeld).
Volledig scherm
Het incident deed zich voor in premetrostation Diamant onder het Centraal Station in Antwerpen (illustratiebeeld). © Klaas De Scheirder

Man (20) slaat controleur De Lijn (38) in elkaar met metalen staaf: “Dit is poging tot doodslag”

Een 38-jarige controleur van vervoersmaatschappij De Lijn is zaterdagochtend vanuit het niets aangevallen door een twintigjarige man in het metrostation onder Antwerpen-Centraal. De controleur maande de man aan om te stoppen met roken op het perron, waarop hij werd aangevallen met een metalen staaf. Het slachtoffer is zeker tien dagen werkonbekwaam. De verdachte werd voorgeleid voor poging doodslag en blijft aangehouden.

54 reacties

 • maurice snelders

  2 jaar geleden
  Correct verwoord van Peter verhulst.
 • Guy Van Severen

  2 jaar geleden
  Pieter Verhulst, je kan het niet beter omschrijven !!!!
 • Roger Rymen

  2 jaar geleden
  Inderdaad, Pieter Verhulst! En ook: "Blijft aangehouden " - totdat een rechter zich met hem bezig houdt wordt dan op de kortst mogelijke termijn vrijgelaten om volgende maand opnieuw zijn gewelddadige frustraties op iemand uit te werken.
 • Pieter Verhulst

  2 jaar geleden
  België kennend zal eerst intern onderzoek gebeuren of controleur wel correct handelde om hem vervolgens te ontslaan en de ongetwijfeld psychologisch verwaarloosde arme dader vrijspreken en een schadevergoeding geven bovenop zijn huidige uitkering.
 • GUY MAMPAEY

  2 jaar geleden
  Hopelijk komt het goed met de controleur.En wordt de dader degelijk gestraft.Dit gebeuren is er over. Bewapen de controleurs.Ik vrees dat dit meermaals kan gebeuren.
 1. Legendarisch jenevercafé De Vagant sluit definitief de deuren: uitbater Ronald (68) schrijft passie weg in nieuw boek
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Legenda­risch jenever­café De Vagant sluit definitief de deuren: uitbater Ronald (68) schrijft passie weg in nieuw boek

  Afscheid van een instituut. De Koekenstad zegt deze week vaarwel tegen De Vagant, het geliefde jenevercafé dat volk aantrekt tot buiten de landsgrenzen en al sinds 1972 op de hoek van de Reyndersstraat en de Pelgrimstraat gelegen is. Ronald Ferket (68) — al 36 jaar aan het roer bij De Vagant — blikt terug op zoveel jaren café houden. “Emotioneel afscheid? Zeker niet, ik heb deze beslissing niet zomaar genomen, ik weet waarom ik het doe.”