Kim Calomme (31) en Yulia, Leonie Lagaune (32) en Ghilaine en Laura Van Heuven (35) en Phoebe organiseerden een initiatief rond borstvoeding geven in het openbaar in Park Den Brandt.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Calomme (31) en Yulia, Leonie Lagaune (32) en Ghilaine en Laura Van Heuven (35) en Phoebe organiseerden een initiatief rond borstvoeding geven in het openbaar in Park Den Brandt. © Klaas De Scheirder

Mama’s geven massaal borstvoeding in Park Den Brandt: “Rare blikken of weggestuurd worden uit een restaurant: borstvoeding geven in het openbaar is nog steeds een taboe”

AntwerpenMama’s met draagzakken, buggy’s en peuters aan de hand sijpelen woensdagochtend Park Den Brandt binnen. Niet veel later zijn alle bankjes in het park bezaaid met mama’s met een kindje aan de borst. Het initiatief van Kim, Leonie en Laura, naar aanleiding van Week van de Borstvoeding, moet het taboe rond borstvoeding geven in het openbaar doorbreken. “Er wordt van mama’s nog te vaak verwacht dat ze borstvoeding geven achter gesloten deuren, terwijl het heel normaal is om je baby te voeden waar en wanneer je dat wilt.”