Amina L. werkte een tijd als privésecretaresse van minister-president Geert Bourgeois (N-VA).
Volledig scherm
Amina L. werkte een tijd als privésecretaresse van minister-president Geert Bourgeois (N-VA). © Patrick Lefelon

Mailbox ex-man gekraakt voor alimentatie

ANTWERPENEen vrouw riskeert zes maanden cel omdat zij na de echtscheiding documenten pikte uit de mailbox van haar ex-echtgenoot. De mails gebruikte zij om meer alimentatiegeld af te dwingen. "Ik was fout, maar deed het in het belang van de kinderen", gaf de vrouw op haar proces toe. Zij heeft ondertussen een privédetective ingeschakeld.

  1. Oplichters overtuigden minstens 200 mensen om 2.8 miljoen te investeren in hun piramidespel: “De hoofdverdachte bekostigde met dat geld snoepreisjes naar Ibiza, Rome en Gerlos.”
    PREMIUM
    Antwerpen/Westmalle/Brasschaat

    Oplichters overtuig­den minstens 200 mensen om 2.8 miljoen te investeren in hun piramide­spel: “De hoofdver­dach­te bekostigde met dat geld snoepreis­jes naar Ibiza, Rome en Gerlos.”

    “Binnenkort staan we met 20.000 man in het Sportpaleis.” Dat is het soort retoriek waarmee Martijn P. (47), Jan D.V. (58) en Erik B. (57) ongeveer 200 investeerders strikten in hun piramidespel. In totaal belegden de slachtoffers zo’n 2.8 miljoen euro. In werkelijkheid zagen ze van hun geld vrijwel niets terug. “Gepensioneerde mensen zijn hun spaargeld kwijt en jonge koppels hebben hun toekomst verpand.”