Sascha Luyckx (Vooruit)
Volledig scherm
Sascha Luyckx (Vooruit) © Benoit De Freine

“Maak een warmte- en gezelligheidsplan om winter door te komen”: Sascha Luyckx (Vooruit) vraagt dat district meer mensen samenbrengt

AntwerpenWarmte en gezelligheid: ook in barre tijden van exploderende energiekosten hoeft dat geen utopie te zijn. Vooruit, dat in het district Antwerpen op de oppositiebanken zit, vraagt het districtscollege om initiatieven te nemen die stedelingen samenbrengen. “Denk aan samen werken of studeren in het districtshuis Harmonie, samen sporten of samen eten in een dienstencentrum of buurthuis”, zegt fractieleider Sascha Luyckx.

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”