Van Campenhout voor de trofeeënkast in zijn kantoor, met herinneringen aan 17 jaar als Antwerps schepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Campenhout voor de trofeeënkast in zijn kantoor, met herinneringen aan 17 jaar als Antwerps schepen. © Klaas De Scheirder

Ludo Van Campenhout stopt als schepen na nieuwe opname in afkickkliniek: “Gecontroleerd drinken: dat gaat niet. Het is alles of niks”

Ooit ben je toe aan je laatste comeback: de politieke carrière van Ludo Van Campenhout zit er binnen tien maanden op. De Antwerpse N-VA-schepen gaf maandag zijn ontslag na een nieuwe behandeling tegen zijn drankverslaving, maar partijtoppers Bart De Wever en Fons Duchateau gunnen hem een afscheid in schoonheid. "Ik besef dat mijn ziekte samenhangt met de verplichtingen van mijn job."

44 reacties

 • Bart Hollevoet

  1 jaar geleden
  Zolang hij de oorzaak van zijn drankgebruik bij externe factoren legt, zal hij niet genezen.
 • Dirk Pauwels

  1 jaar geleden
  Alkolieker ben je voor de rest van je leven, gecontroleerd drinken is voor zo iemand niet mogelijk. Het is makkelijker om geen alkohol te drinken dan. Hervallen kan altijd, maar 3x ontwenningskliniek en dan waarschijnlijk nog gesponsord is er over. Nu was het al geen echte aanwinst voor de politiek, eerder een schoothondje van BDW dus niemand zal hem missen in de politiek.... opgeruimd staat netjes, nu de rest vd profiteurs nog...
 • Diane Van Riet

  1 jaar geleden
  Met zo'n verleden zal hij in de prive ni gemakkelijk een jobke vinden en zal hij ook geen meerdere herkansing krijgen want drinken tijdens de werkuren in de privesector is een grove fout en onmiddellijk ontslag.
 • Marie-Jeanne Peeten

  1 jaar geleden
  Nee dat geeft hem de kans om politiek pensioen te krijgen. En laat dat nu toevallig zijn na 18 jaar. Daarom gaat hij pas oktober volgend jaar stoppen!!
 • walter De Witte

  1 jaar geleden
  In de prvé was hij al lang aan de deur gezet om dwingende redenen zonder enige steun. In de politiek kun je aanblijven en dik betaald worden en belangrijke beslissingen nemen. En dan krijg je nog een "afscheid in schoonheid." Waarschijnlijk een feestje voor diegene die wel nog aan den drank hangen. Het moet al gortig zijn wanneer een politieker zelf zijn ontslag geeft.
 1. Antwerps schepen Ludo Van Campenhout opnieuw naar afkickkliniek, zijn vriendin Rosalie getuigt: “Toen hij vertrok, zei hij: ‘Dit is de laatste keer’”
  PREMIUM

  Antwerps schepen Ludo Van Campenhout opnieuw naar afkickkli­niek, zijn vriendin Rosalie getuigt: “Toen hij vertrok, zei hij: ‘Dit is de laatste keer’”

  Ze heeft de moed om te getuigen. Over hoe de drankduivel haar geliefde partner Ludo Van Campenhout (52) wéér maar eens in zijn klauwen heeft. En hoe dat komt. Over haar verdriet en het zijne. “Ik blijf Ludo steunen omdat onze liefde onbeschrijflijk groot is en ik besef dat hij strijdt tegen een ziekte.” Al zegt Rosalie Bogaard (47) ook: “De fles moet nu wel weg om opnieuw gelukkig te kunnen worden.”
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas