Het faillissement van VLM blijft wegen op de cijfers van de Antwerpse luchthaven. Vanaf april zou dalende de trend omkeren.
Volledig scherm
Het faillissement van VLM blijft wegen op de cijfers van de Antwerpse luchthaven. Vanaf april zou dalende de trend omkeren. © BELGA

Luchthaven start jaar met 16 procent minder passagiers: “In april groeien we weer”

De Antwerpse luchthaven in Deurne telde de afgelopen maand januari 15.464 passagiers. Dat zijn er 16 procent minder dan de 18.404 van januari 2018. “Geen verrassing”, zegt topman Marcel Buelens. “Door het faillissement van VLM zijn we 40 procent van onze commerciële vluchten kwijt. Vanaf april keren we de negatieve trend.”

0 reacties

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 3. “Plannen blijven nadelig voor nabije Hobokense Polder”: Natuurpunt verzet zich ook tegen nieuwe vergunningsaanvraag Maritieme Campus
  Antwerpen

  “Plannen blijven nadelig voor nabije Hobokense Polder”: Natuurpunt verzet zich ook tegen nieuwe vergun­nings­aan­vraag Maritieme Campus

  Rederij CMB heeft opnieuw een omgevingsvergunning aangevraagd voor de Maritieme Campus Antwerpen (MCA). De vorige aanvraag had CMB in maart zelf ingetrokken. Natuurpunt vreest dat de plannen nog steeds nadelig zijn voor de nabije Hobokense Polder en roept zijn leden op om bezwaar in te dienen. PVDA vraagt het stadsbestuur om ‘niet de rode loper uit te rollen voor MCA-bis’.